Není to jen o výsledku

Není to jen o výsledku

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TATRAN Ždírec nad Doubravou/Víska

5 : 0 (2 : 0)

V sobotu 25. srpna 2018 v 16:30 nastoupili naši dorostenci k prvnímu domácímu utkání v nové sezóně. Do Třeště přijel staronový soupeř Ždírec nad Doubravou, který na rozdíl od minulé sezóny nespojil síly s Rozsochatcem, nýbrž s Vískou. Vzhledem k tomu, že naši dorostenci mají letos opravdu nabitou sestavu, tísnilo se jich před zápasem v kabině hned devatenáct.

Od úvodu utkání domácí nepředváděli hru, kterou by se chtěli prezentovat. Nebyl to fotbal, nýbrž nakopávaná a středoví hráči pouze běhali nahoru, dolů. Jenže i to stačilo. Slavoj se po ostrém souboji a individuální akci Roda ujal už ve třetí minutě vedení. Hosté měli právě s dlouhými míči nemalé problémy, jelikož rychlíkům Rodovi a Kantorovi nestačili. To se ukázalo po deseti minutách. Právě druhý jmenovaný se prosmýkl kolem obránců a hnal si to rovnou na bránu. Brankář Burdun Ždírec příliš nepodržel a po nejistém výběhu odkryl Kantorovi téměř celou bránu. Ten už tak měl snadnou práci. Avšak Slavoj rovněž znovu ukázal, že střelba není jeho předností. Tváří v tvář Burdunovi, či dokonce jen prázdné bráně zklamali Budíček, Rod, Pöndl, Kantor i další. Hráči se mnohdy snažili vzít vše na sebe. Zřejmě pro ně bylo důležitější dát si gól, než hrát pro tým a najít spoluhráče v daleko lepší pozici. Rohové kopy byly buď dlouhé, nebo krátké a více než pár provětrání sítí v lapačích z nich Slavoj nevytěžil. Zmínit tak můžeme pouze svalové zranění Vondrušky, kterého nahradil Veverka a kterému tímto přejeme brzké uzdravení. Ačkoliv do kabin se mohlo odcházet za stavu 10:0, na světelné tabuli svítilo, pro domácí tristní, skóre 2:0.

Po přestávce se obraz hry trochu změnil. Nejednalo se sice o nejlepší utkání, jaké kdy Slavoj hrál, avšak hra již snesla přísnější měřítka. Středoví hráči se dostali do mezihry a občas přišla i pěkná přihrávka, co měla oči. V brankostroj v síti hostí to však zase nevedlo. Světlou výjimkou byl pokus Veverky. Ten po centru z pravé strany umístil míč přesně k levé tyčce brány Ždírce. Trenér Derganz pak trochu promíchal sestavu, ale ani to nepomohlo opětně upadající úrovni utkání. Naopak to přineslo do hry další hráče, kteří ještě nespálili vyložené šance. V druhé půli vynikala především ta Michala Kříže, který poslal levou nohou z metru Burdunovi prakticky malou domů. Míč si tak musel postavit kapitán Marek Novotný a dvěma přesnými trefami z přímých kopů uzavřel účet utkání na konečných 5:0. Vítězství je sice dobré, skóre taky nevypadá zle, ale efektivita a předvedená hra je něco, na čem musí naši dorostenci ještě zapracovat.

Branky: 3. Rod Tomáš, 13. Kantor Martin, 50. Veverka Martin, 71. a 85. Novotný Marek

Rozhodčí: Denev Alex

Sestava: Pokorný – Sáblík (69. Kříž M.), Novotný, Doležal, Budíček – Rod (74. Topinka P.), Kříž J., Pöndl (71. Ferda), Fencík, Vondruška (29. Veverka) – Kantor (61. Jonák)