Šošonovi stačily na obrat 2 minuty

Šošonovi stačily na obrat 2 minuty

TJ Slavoj Třešť Třešť „B“ – TJ Sokol Kněžice

2 : 1 (0 : 1)

Netradičně v neděli 19. srpna 2018 po obědě se naše Benfica poprvé v podzimní části sezóny představila na domácím hřišti. Na neděli bylo utkání přeloženo, neboť teprve v sobotu se někteří její hráči vraceli ze společné dovolené z Jižních Čech. Jelikož ale v ten samý den hrálo na domácí půdě své utkání také Áčko, musela Benfica se svým soupeřem na trávník vyběhnout již ve 13:00 hod. Většinu fanoušků a příznivců domácích celků tak čekalo dlouhé nedělní fotbalové odpoledne.

Benficu nezastihl začátek nové sezony zrovna v top formě a trápení to bylo i proti těžkému soupeři z Kněžic. Hned v úvodu jsme se dostali pod velký tlak, který vyústil ve vedoucí branku hostí díky střele pod břevno hostující megastar Krupicy. Do poločasu naše béčko nepředvedlo z hola nic. Největší šanci měl Šmach, který netrefil polo odkrytou bránu a neprosadil se ani domácí kapitán Kubala z individuální akce po rohovém kopu. Po změně stran se hodně prostřídalo a čerstvá krev přinesla i tížený zlepšený výkon, na kterém se dá stavět do budoucích bojů. Větší soustředění na první dotek s míčem znamenalo více času na přesnou rozehrávku. To se potvrdilo dvakrát během dvou minut, kdy se prosadil velmi sváteční střelec Lašan, po takřka dvou stejných kolmicích a přihrávkách před prázdnou branku Kněžic z pravého křídla. Zápas mohl definitivně rozhodnout Lupač, ale ani jednou se ze dvou samostatných úniků nedokázal prosadit. Poprvé mířil mimo a podruhé jej vychytal Kourek v hostující brance. Také jeho protějšek Císař předvedl skok plavmo a zachránil jasnou šanci Kněžic. Tři body zůstaly doma a ještě jedna pozitivní zpráva. Do zápasu naskočil brankář Šebesta, který odehrál zhruba šest minut v poli a vrátil se po sedmi měsíčním zranění kotníku. V útoku nic nezkazil, ale ani nic nepřidal. O to víc může tým i trenéra těšit, že se na 99% objeví v bráně Benfici proti dalšímu soupeři. V Cejli, která jede už delší dobu na vítězné šňůře, to rozhodně ani on, ani jeho spoluhráči nebudou mít jednoduché.

Branky: 72. a 74. Lašan Jiří – 8. Krupica František

Rozhodčí: Svoboda Patrik, Bartoň Tomáš, Lysý Tomáš

ŽK: 2:3

Sestava: Císař – Kubala, Novák (46. Doležal), Gregor, Lašan – Pittner (46. Vondrák), Kříž Jiří, Kříž Jan (46. Vrátil), Lupač – Švejda (60. Budíček), Šmach (84. Šebesta)