Na závěr sezóny debakl

Na závěr sezóny debakl

TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“ – SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou „B“

2 : 6 (0 : 4)

Utkání závěrečného kola Okresního přeboru Jihlavska svedlo v sobotu 16. června 2018 dohromady rezervní týmy třešťského Slavoje a louckého BUWOL METALu. Podzimní vzájemné měření sil na hřišti městyse na řece Jihlavě skončilo ve větrné loterii vítězstvím rezervy Slavoje 3:0. Hosté z Luk tak do Třeště přijeli s jediným cílem. Napravit domácí zaváhání a oplatit hráčům Slavoje porážku.

Na poslední chvíli byl výkop utkání, na žádost hostujícího celku, posunut o dvě hodiny dříve na 15:00 hod. Jak se později ukázalo, brzký poobědový začátek vyhovoval právě rezervě Luk. Už ve druhé minutě šli do vedení po brance Hlávky. Rychle inkasovaná branka domácí zaskočila, a než se stačili pořádně dostat do hry, bylo ještě hůře. Po dvaceti minutách hry se dvakrát v krátkém čase prosadil Bulant a hosté z Luk vedli už o tři branky. Hororový poločas pro domácí uzavřel deset minut před přestávkou opět Hlávka 0:4.

Po změně stran domácí sice zabrali a dvěma brankami se pokusili vývoj utkání zdramatizovat. Nejprve v padesáté minutě z pokutového kopu a poté dvacet minut před koncem ze hry se prosadil nejlepší střelec třešťské Benfici Herkner. Víc už ale domácí nestihli, naopak v závěru ještě dvakrát inkasovali. Nejprve se patnáct minut před koncem potřetí v utkání prosadil Bulant a debakl pro domácí uzavřel minutu před koncem Toman.

Porážka 2:6 v závěrečném kole byla pro rezervu Slavoje nejhorší v celé sezóně, kterou i přesto můžou její hráči i vedení oddílu, po loňském postupu z III. třídy, považovat za velice úspěšnou.

Branky: 50. (p.k.) a 69. Herkner Petr – 23, 27. a 74.Bulant Filip, 2. a 35. Hlávka Zdeněk, 89. Toman Radek

Rozhodčí: Juříček Pavel – Mlsna Jiří, Vrzal Matěj

ŽK: 1:3

Sestava: Vondruška – Tausch (64. Budíček), Kubala, Svoboda J. (59. Švejda), Gregor  – Lacina A., Novák, Lupač, Vondrák – Herkner, Svoboda F. (46. Kubát)