Třešť má nový český rekord!

Třešť má nový český rekord!

Zajímavé zakončení fotbalové sezóny si pro letošek zvolili fotbalisté TJ Slavoj Eurotech Třešť. Týden po skončení soutěží se sešli ve fotbalovém areálu v ulici Josefa Hory, aby se společnými silami pokusili o ustavující český rekord v délce utkání v malé kopané, kterého se zúčastní co možná největší počet účastníků. A to vše pod bedlivým dohledem komisařek z Agentury Dobrý den Pelhřimov.

Ve fotbalovém areálu TJ Slavoj Eurotech Třešť bylo v sobotu 23. června 2018 živo od samého rána. Nejprve tam celosvětově rozšířená brankářská škola J4K (just for keepers) uspořádala Den brankářů, za účasti více než stovky gólmanů z celé České republiky ve věku 6 až 15 let (píšeme na jiném místě) a teprve poté v odpoledních hodinách přišla řada na místní fotbalisty a jejich příznivce.

Když začaly hodiny na věži kostela sv. Kateřiny odbíjet pátou odpolední, odstartoval na hřišti s umělou trávou pokus o vytvoření nového českého rekordu. O slavnostní výkop se postarali starosta města pan Ing. Vladislav Hynk, třešťský rodák a nyní velvyslanec ČR v Bogotě (pro Kolumbii, Kostariku a Panamu) pan Ing. Miloš Sklenka, předseda TJ Slavoj Třešť pan PeadDr. Václav Trnka a člen VV OFS Jihlava pan Ing. Karel Kříž.

V průběhu sobotního večera se na hřišti v klubových barvách, tedy v modrém či v bílém týmu, představili nejprve ti nejmladší fotbalisté z přípravky společně s rodiči, poté pokračovali žáci, dorostenci a v nočních hodinách pak pod umělým osvětlením patřila hrací plocha ženám a mužům. Většina účastníků si v průběhu neděle zahrála ještě jednou a každý z nich tak výraznou měrou přispěl k tomu, že v neděli 24. června 2018 v 17:00 hod. komisařky z agentury Dobrý den Pelhřimov mohli organizátorům zatím neoficiálně pogratulovat k ustanovení nového českého rekordu. O dva dny později pak přišlo z téže agentury oficiální potvrzení a gratulace.

Do Fotbalové čtyřiadvacítky se v průběhu 24 hodin zapojilo celkem 170 mužů, žen a dětí různých věkových kategorií. Nejstaršímu účastníkovi bylo více než 72 let a nejmladšímu pouhých 5 let. Nejdelší utkání v malé kopané bylo rozděleno do šedesáti dvacetiminutových úseků (poločasů) mezi kterými byla vždy čtyřminutová přestávka na občerstvení. Ačkoliv počet branek není v tomto případě nijak důležitý, padlo jich celkem 296. Hráči v modrých a bílých dresech se o ně podělili téměř rovným dílem. Zpočátku vše napovídalo, že zvítězí modří. Tým s bílými dresy však v ranních hodinách zabral a otočil skóre ve svůj prospěch. I když v závěru modří dotahovali, skončilo nakonec utkání vítězstvím bílých v poměru 153:143.

Úspěšný pokus o ustavující český rekord by se neuskutečnil bez podpory mnoha partnerů, z nichž mezi nejvýznamnější patří: Město Třešť, FPnet, Malování Vysočina, AULIX lighting, STOON, Sportbowling Třešť, Krahulík, AUTO – MOTO – KUBA a Technické služby Třešť. Obrovský dík patří rovněž firmě Restaurace Svět pana Michala Daňka, která po celou dobu zajišťovala catering, jehož celý výtěžek věnovala fotbalové mládeži TJ Slavoj Eurotech Třešť. Všem mnohokrát děkujeme, stejně jako každému ze zúčastněných aktérů, bez kterých by se nepodařilo tento rekord vytvořit.

Zajímávé momentky od Víti Procházky naleznete zde.