Nejlepší pozvánka na příští sezónu

Nejlepší pozvánka na příští sezónu

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Bedřichov

7 : 0 (4 : 0)

Téměř všechny třešťské týmy od mladších žáčků až po muže sehráli své poslední soutěžní utkání v tomto ročníku již v sobotu a s výjimkou B-týmu mužů to bylo na hřištích soupeře. Benfica nastoupila v posledním kole na domácím hřišti proti Béčku Luk nad Jihlavou rovněž v sobotu (zprávu připravujeme) a tak rozlučku s letošní sezónou pro třešťské fanoušky obstaralo A mužstvo mužů. V neděli 17. června 2018 přivítali v rámci posledního kola I.A třídy Kraje Vysočina skupina A na domácí půdě celek Bedřichova. K udržení konečné druhé příčky potřebovali z tohoto duelu vytěžit alespoň bod, a tak do toho šli naplno. A bylo se na co dívat.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího se hrál zajímavý fotbal. Hosté patří k několika málo týmům v soutěži, jenž hrají kombinační fotbal a neuchylují se k pouhému nakopávání míčů a tvrdým soubojům. V 7. minutě dostali domácí výhodu rohového kopu. P. Svoboda zakroutil míč na zadní tyč, kde se k hlavičce protlačil Kodys a dezorientovaný bedřichovský gólman Šána si míč hodil do vlastní sítě. V 9. minutě Krejčí posunul míč doleva na nabíhajícího Ivana, ten vnikl do šestnáctky Bedřichova a zakončil přízemní střelou na zadní tyč. Bohužel jeho pokus jen o centimetry minul pravou tyčku Šánovi branky. Zhruba po čtvrthodině hry se ukázali hosté. Rychlý protiútok Bedřichova zakončil hostující útočník střelou z hranice šestnáctky, která ale mířila vysoko a Kousala neohrozila. A tak udeřilo opět na druhé straně. Na Tauschův centr si naskočil Rod a hlavou mířil do tyče, míč se k němu odrazil a na druhý pokus už jeho hlava mířila přesně. V další šanci domácích se ocitl po přiťuknutí Roda Nechvátal, ale v dobré pozici mířil těsně vedle. Pět minut před přestávkou utekl obraně hostí Rod, našel pod sebou volného Ivana, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku. A to ještě nebylo v první půli vše. V úplném závěru byl ještě v šestnáctce hostí faulován Krejčí a Pavel Svoboda z pokutového kopu uzavřel účet první půle.

V úvodu té druhé se dostal zleva do šestnáctky hostí dorostenec Marek Novotný a přesným centrem posadil míč na hlavu Roda 5:0. A když po hodině hry jmenovec Marka Jakub Novotný z přímého kopu našel na zadní tyči Pavla Svobodu a ten míč hlavou protečoval do sítě, z ochozů se začalo ozývat „Deset, deset,…“. Ani za tohoto nepříznivého stavu hráči Bedřichova nerezignovali a i nadále chtěli hrát fotbal. A příležitosti skórovat měli. V 64. minutě po centru do šestnáctky Slavoje zastoupil Kousala stopér Míra Svoboda a následná dorážka hostujícího útočníka mířila mimo. Vzápětí předvedli domácí další pohlednou kombinační akci. Po ose Nechvátal – Bláha – Ivan – a zakončující Pavel Svoboda 7:0.  Zhruba čtvrthodinky před koncem ukázali hosté, že i oni umí hrát fotbal. Pohlednou kombinační akcí se dostali až před Kousala. Asi nejlepší bedřichovský hráč Lacina obešel i gólmana Slavoje, ale jeho zakončení odvrátil na brankové čáře Míra Svoboda. Bedřichovským hold dnes nebylo přáno, a tak si v posledním kole připsali na hřišti v Třešti největší porážku v soutěži. Naopak domácí se dnes fotbalem bavili a pro své fanoušky připravili nádhernou rozlučku s letošním ročníkem, jenž byla tou nejlepší pozvánkou na sezónu nadcházející.

trenér František Cvach k utkání:

„Na koně nás posadil svou chybou hostující gólman Šána. Celý zápas jsme byli lepší, oni se snažili hrát fotbal, ale za stavu 4:0 už to byl jednoznačný zápas. Vystřídal jsem klíčové hráče a dal jsem prostor šikovným klukům z dorostu. Hráči i fanoušci se dnes fotbalem bavili. Byla to dnes pro nás všechny pěkná rozlučka se sezónou. Klukům jsem za ni i za celou sezónu poděkoval.“

Několik fotomomentek z tohoto utkání z fotoaparátů Jaroslava Pokorného naleznete zde.

Branky: 45. (p.k.), 64. a 67. Svoboda Pavel, 23. a 48. Rod Štěpán, 8. Kodys Martin, 42. Ivan Daniel

Rozhodčí: Šťastný Jakub – Fridrichovský Miroslav, Dvořák Jan

ŽK: 1:1

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J., Kodys – Novotný J. Novotný M. (56. Kubát) – Nechvátal, Krejčí, Ivan – Svoboda P. (69. Kříž Matyáš), Rod (50. Bláha)