Celtic opět na bedně

Celtic opět na bedně

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – SK Jiřice B

3 : 3 (2 : 1)

K poslednímu letošnímu domácímu utkání ve IV. třídě Pelhřimovska nastoupil třešťský Celtic s vědomím, že i letošní ročník zakončí „na bedně“. O tom rozhodli zkušení třešťští matadoři již před čtrnácti dny při domácí výhře nad Vyskytnou. A výsledky minulého kola (Celtic měl volno) určily, že to bude příčka třetí. Průběh utkání 17. kola proti rezervnímu týmu SK Jiřice jsme pro Vás převzali z webových stránek hostujícího celku:

Již od minulého týdne bylo jasné, že oba jiřické týmy čeká nelehký úkol, a to zejména vypořádat se s akutním nedostatkem hráčů obou dospělých mužstev. Kvůli větší absenci u „A“ týmu museli být jejich řady doplněny o hráče z už tak prořídlého béčka. To v kombinaci s tím, že někteří hráči museli místo zápasu k babičce na knedlíky či se rozhodli trávit slunečné počasí jinde namísto promarněného času věnovanému fotbalu, zapříčinilo početní deficit. Benfika tak nastoupila proti ostříleným borcům z Třeště ochuzena o jednoho muže v poli. Prioritou tak bylo nedostat „bůra“ a odjet domů se ctí.

Již úvod utkání naznačil, že by se zde mohl zrodit debakl, když hned ve 3. minutě hosté nekompromisně propálili brankáře Beránka a otevřeli skóre. Mizérie úvodních minut pokračovala i nadále, když se po rozehrávce jiřických zadáků míč snadno dostal na kopačky hostů. Ti se ani v druhé příležitosti nemýlili, když zkušeným lobem přehodili vysunutého Beránka a ten již podruhé během úvodních minut lovil míč ze sítě. Jiřičtí si ale v této situaci překvapivě sáhli do svědomí a oprášili týmového ducha. Navíc se výstavní ranou o tyč trefil Tůma. Do konce poločasu se hrál pěkný kombinační fotbal na obou stranách, ale skóre 2:1 prozatím zůstalo.

Po přestávce namotivované Jiřice zkoušely ohrozit domácí bránu, ale střely končily v náručí brankáře nebo létaly vysoko nad tři tyče. Zafungovalo tak staré známe „Nedáš, dostaneš!“ a jiřičtí borci opět inkasovali. To je ale nesložilo, dál hráli vyrovnanou partii, což brzy vedlo ke snížení, které bylo sice poněkud šťastné, ale pro vývoj zápasu velice důležité. V závěru vinou úmorného vedra si oba týmy sáhly na fyzické dno, avšak jiřická touha za srovnáním byla silnější. V 83. minutě poslaly Jiřice centrovaný míč do pokutového území a jejich jediný útočník ho poslal hlavou za záda domácího brankáře.

Komentář Davida Čepla: „Utkání bylo od obou týmů pohledné, fotbalové a remíza byla spravedlivá. Na tomto se shodli i místní fans, obě mužstva a taktéž výborně pískající rozhodčí Faltýnek.“

(převzato z webu SK Jiřice zde)

Branky: 3. Mikeš Lubomír, 9. Jelínek Miroslav, 66. Pěnička Tomáš – 14. Tůma Petr, 76. David Zdeněk, 83. Bindzar Lukáš

Rozhodčí: Faltýnek Martin

ŽK: 2:0

Sestava: Jindřich – Veselý L., Maryška, Bartušek S., Nechvátal – Růžička, Rod, Jelínek M., Mikeš – Vašek, Bartušek R. – střídali: Veselý T., Pěnička a Novák