Kam se poděla střelecká muška?

Kam se poděla střelecká muška?

TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“ – TJ Sokol Kněžice

2 : 3 (1 : 3)

Třešťská „Benfica“ si pár kol před koncem Okresního přeboru Jihlavska prochází výsledkovou krizí. Její hráči sice v utkáních mají územní převahu, vytvoří si řadu brankových příležitostí, ale v koncovce se trápí. A čím více se snaží to zlomit a tlačí se do útoku ve větším počtu hráčů, tím větší okénka mají v obraně. Jejich soupeři pak často podniknou rychlý protiútok do otevřené obrany, který mnohdy promění. Nejinak tomu bylo i v utkání 24. kola, kdy v sobotu 02. června 2018 přivítali na domácí půdě celek z Kněžic.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího pana Pfeifera, jenž už má na svém kontě několik odmávaných utkání HET ligy, zatlačili hráči Slavoje svého soupeře před vlastní šestnáctku a několikrát nebezpečně ohrozili Kourkovu branku. Bohužel brankář Sokola míč za svá záda nepustil. V 11. minutě po dalším úspěšném zákroku založil Kourek rychlý protiútok na jehož konci byl Boudný, jenž se z pravé strany řítil sám na Petra Císaře. Střelou na zadní tyč nedal gólmanovi domácích šanci a poslal hosty do vedení. Uběhla sotva půlhodinka hry, když si stejný hráč akci zopakoval a zvyšoval už na rozdíl tří branek. Chvíli před tím totiž Krupica proměnil penaltu, nařízenou sudím za ruku bránícího hráče Slavoje v pokutovém území. Ve 34. minutě se za obranou hostujícího Sokola ocitl Petr Herkner, ale při zpracování míče na hranici šestnáctky ho karatistickým skokem fauloval vyběhnuvší gólman Kourek. Vysloužil si za to od hlavního rozhodčího žlutou kartu a domácí získali výhodu pokutového kopu. Míč si postavil kapitán Benfici Pavel Kubala a tvrdou střelou pod víko vykřesal pro domácí naději.

Po změně stran se hosté, vědomi si svého dvoubrankového náskoku, ještě více zatáhli a nechávali domácí tvořit. Očekávaný tlak Slavoje se ale nedostavil. Částečně to bylo způsobeno dobře bránícími hráči Kněžic, ale především chybami v postupné kombinaci domácích. Nepřesných přihrávek přibývalo stejně rychle, jako minuty do konce utkání. V 79. minutě byl před hranicí šestnáctky faulován rychlonohý domácí Petr Herkner a „ligový“ rozhodčí odpískal přímý volný kop. Míč si postavil mistr v exekucích těchto standardních situací Michal Lovětínský a ani tentokrát se nemýlil. Obstřelil zeď na bližší tyč a gólman hostí Kourek se po míči jen ohlédl. V závěrečné desetiminutovce už to byla z pohledu domácích křeč a i když jim nelze upřít snahu, vyrovnání se nedočkali. V posledních pěti zápasech si tak připsali pouze bod za remízu 1:1 v předchozím domácím utkání proti Brtnici. Přesto se při své premiérové sezóně v Okresním přeboru, po loňském postupu ze III. třídy, pohybují v horní polovině tabulky a mohou se tak těšit na účinkování v této soutěži i v následujícím  soutěžním ročníku.

Branky: 34. Kubala Pavel (p.k.), 79. Lovětínský Michal – 11. a 32. Boudný František, 27. Krupica František (p.k.)

Rozhodčí: Pfeifer Michal – Žaloudek Marek

ŽK: 3:4

Sestava: Císař – Kříž Jan, Gregor, Kubala, Lašan (46. Novák) – Růžička (58. Švejda), Vrátil, Lovětínský, Šmach (74. Svoboda F.) – Herkner, Vondrák