Výsledek je pro hosty až příliš krutý

Výsledek je pro hosty až příliš krutý

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Mírovka

4 : 1 (3 : 1)

Konec fotbalové sezóny v I.A třídě skupině A se kvapem blíží, vedoucí Slavoj Žirovnice už si postup asi ohlídá, ale stále ještě není rozhodnuto o sestupujících. A právě sestupem ohrožená Mírovka zavítala v rámci 24. kola v neděli 3. června 2018 na hřiště do Třeště.

Domácí Slavoj vstoupil do utkání velice rozpačitě. Naopak hosté z Mírovky šli od úvodní hvizdu hlavního rozhodčího odhodlaně za svým cílem. Hned ve čtvrté minutě si vytvořili obrovskou příležitost, ale Kousala od inkasované branky zachránila tyčka. Ani ta však domácí hráče neprobudila a ti i nadále tahali za kratší konec. Chyběl pohyb, aktivita a přesné přihrávky. Hosté, jenž se nacházejí v tabulce na hraně sestupu, byli daleko aktivnější a fotbalovější. Další brankovou příležitost zahodili ve 14. minutě, když tvrdá střela z hranice velkého vápna jen o centimetry minula Kousalovu branku. Domácí zahrozili až po dvaceti minutách hry. Za obranou Mírovky se ocitl Nechvátal, jenž byl ale natolik překvapen, že jeho náběh nikdo nezachytil a namísto klidného zakončení volil z prvního doteku lob, který ale Beděra chytil. O minutu později už se domácí mohli radovat. Přímý volný kop vyslal do šestnáctky hostí Míra Svoboda, Tausch jej sklepl pod sebe na Roda a kapitán domácích tvrdou střelou propálil vše co mu stálo v cestě. Poté znovu zahrozili hosté, ale hlavička jejich hráče po rohovém kopu se mezi tři tyče nevešla. A tak trestali opět domácí. Pavel Svoboda hodil dlouhý aut na Roda, ten si míč navedl na střed, ale jeho střelu dokázala obrana hostí zblokovat. Naneštěstí pro ně, tak nešťastně, že se míč odrazil přímo k nohám Gutwalda a ten jej uklidil přesně k tyči 2:0. Tou dobou už přebírali iniciativu domácí fotbalisté. V další šanci se ocitl Bláha, ale zblízka trefil pouze gólmana Mírovky. Ve 38. minutě zahrál Rod bleskově autové vhazování na Bláhu, ten se dostal do souboje s hostujícím stopérem, od nějž se míč odrazil na za nimi nabíhajícího Pavla Svobodu. Zkušený forvard nezaváhal, obešel gólmana a poslal míč do odkryté branky. Necelých pět minut před poločasovou přestávkou musel ze hřiště, po souboji s hostujícím útočníkem, otřesený Kodys a chyběl tak v obraně při inkasovaném gólu. Na centr si naskočil nikým nehlídaný Valášek a vykřesal pro hosty naději.

Po změně stran se karty obrátily. Hosté z Mírovky už fyzicky odpadali a tak se hrálo především na jejich polovině. Hned ve 48. minutě se po pasu Nechvátala ocitl v samostatném úniku Rod, ale tak dlouho váhal zda zakončit či přihrát, až z toho nebylo nic. S přibývajícím časem se na defenzívu hostí valil jeden útok za druhým, přesto se po chybě v rozehrávce domácích mohli dočkat kontaktní branky. Hostující útočník však v dobré příležitosti přestřelil. Závěrečná čtvrthodinka už byla zcela v režii třešťských fotbalistů. Ti se natrvalo nastěhovali před branku hostí a pálili jako u Verdunu. Několika skvělými zákroky podržel svůj tým gólman Beděra. Kapituloval až deset minut před koncem po dorážce Roda, když před tím zlikvidoval střelu střídajícího Marka Novotného. Stejní aktéři se potkali i o dvě minuty později. Nechvátal našel pod sebou nabíhajícího Roda, ale Beděra byl tentokrát úspěšnější. V úplném závěru se ještě mezi střelce mohl zapsat další střídající hráč Hartl. V 88. minutě však mladého dorostence z dorážky vychytal Beděra. Stejný hráč sice v poslední minutě dostal míč do sítě, ale radost mu zkazil zdvižený praporek pomezního. Fotbalisté Slavoje si tímto vítězstvím pojistili druhou příčku v tabulce a na třetí Kamenici už mají pětibodový náskok. Naopak hosté, jenž dnes předvedli, že fotbal hrát umějí, musí za záchranu ještě tvrdě bojovat v závěrečných dvou kolech.

Branky: 21. a 81. Rod Štěpán, 27. Gutwald Jiří, 38. Svoboda Pavel – 42. Valášek Filip

Rozhodčí: Stehlík Michal – Krejčí Vlastimil, Doskočil Pavel

Delegát FA: Hrkal Václav

ŽK: 2:3

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J., Kodys (46. Novotný M.) – Krejčí, Novotný J. – Nechvátal, Gutwald (82. Hartl), Svoboda P. – Bláha (56. Ivan), Rod

Několik momentek z utkání objektivem Jardy Pokorného najdete zde.