Střelecká smůla prolomena?

Střelecká smůla prolomena?

TJ Sokol Rozsochatec/Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

0 : 2 (0 : 0)

20.kolo Krajského přeboru dorostu svedlo v sobotu 2. června 2018 dohromady celky na 3. a 4. místě průběžné tabulky soutěže. Třešť před tímto duelem ztrácela na svého soupeře 4 body a případné vítězství jí tak mohlo významně pomoci dotáhnout se na přední příčky tabulky. Do karet mělo mladým fotbalistům Slavoje hrát i to, že namísto malého stadiónu v Rozsochatci, měl být zápas odehrán na hřišti ve Ždírci nad Doubravou. 

Po příjezdu si třešťští hráči s obdivem prohlíželi nakrátko střižený pažit hrací plochy zdejšího divizního celku. Za krátký okamžik si  však všimli, že rohové praporky jsou již připraveny na vedlejším o poznání menším, daleko nerovnějším a tvrdším hřišti. Signál to byl jasný, dnes nás opět budou chtít umlátit. Samotný zápas pak potvrdil předpovídané filozofie obou týmů. Zatímco technika domácích urvi míč i hráče moc ovoce nenesla, postupný přechod hostí v kombinaci s přesnými dlouhými míči za obranu, dělal jejich soupeři nemalé potíže. Žel jejich koncovka byla marná. Zatímco Pokorný se míče dotkl snad jen při výkopech, Bílek na druhé straně přiváděl hráče Slavoje především svým vysokým postavením, ale i skvělými zákroky téměř k šílenství. Právě jeho hra nohami před vápnem se mu mohla vymstít, když míč po jeho souboji s Hartlem našel Pöndl. Ten nad ničím napřemýšlel a s první mířil do odkryté svatyně. Nepřesný terén však domácím pomohl a míč se odrazil mimo bránu. Mezi mnohými dalšími šancemi je třeba vyzdvihnout několik centrů Kantora a hlavně únik Matyáše Kříže. Ten využil krásného míče mezi otevřenou obranu, ale zklamal ho terén. Ačkoliv tedy Slavoj vyslal na bránu soupeře za první půli bezmála dva tucty pokusů, z nichž dobrých pět mělo skončit brankou, odcházelo se do kabin za bezbrankové stavu.

Po poločasové přestávce se obraz hry mírně změnil. Ačkoliv hosté i nadále na hřišti dominovali přibývalo ostrých soubojů, které hru kouskovaly. Hlavní rozhodčí vše přecházel s naprostým klidem, jakkoliv se to domácím příznivcům ani hráčům obou celků nelíbilo. Právě kouskování hry bylo dalším z důvodů, proč domácí postupně začali zdržovat. Šancí ujmout se vedení měl Slavoj opět požehnaně. Jenže pořád to tam ne a ne padnout. Blízko k brance byl Hartl, když si navedl míč na pravou nohu a dělovkou rozezvonil pravou přední tyč Bílkovi branky. Nedlouho nato si opět Hartl našel ve vápně dlouhý centr a snažil se přelobovat vyběhnuvšího strážce domácí svatyně. Bohužel spolu s ním přeloboval i jeho bránu. S příchodem závěrečné desetiminutovky to již vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně. Jenže Matyáš Kříž byl proti. V 84. minutě si došel pro míč, obešel domácí obranu „alá Messi“ a stejně tak si položil i Bílka, kterému nezbylo než vystartovat proti. Pak už jej v pohodě zavěsil do domácí sítě a mohl jít slavit. Po střídání dostal na levé straně míč do souboje Michal Kříž. Prostrčil jej na Hartla, který si odclonil hráče, navedl jej do vápna a pod sebe nabídl na zlatém podnose Matyáši Křížovi druhý gól. Ten tak nadobro pojistil výhru domácích a prolomil střeleckou smůlu v dresu Slavoje, která ho toto jaro provázela. Slavoj tak dotáhl svého souseda z tabulky a dnešního soupeře na rozdíl jediného bodu.

Rozhodčí: Beneš Jiří

Branky: 84.a 87. Kříž Matyáš

Sestava: Pokorný – Budíček, Novotný, Kubát, Sáblík (78. Veverka) – Kantor (66. Vondruška), Kříž J., Kříž Mat., Fencík  T., Pöndl (86. Kříž Mich.) – Hartl (87. Doležal)

Několik momentek z utkání ve Ždírci najdete zde.