V Nadějově se trápili

V Nadějově se trápili

TJ Mír Nadějov – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

3 : 0 (0 : 0)

S nadsázkou by se dalo říct, že to byla bitva o naději (na postup do I.B třídy :-D). Ve skutečnosti to ale bylo pouze další utkání třešťské Benfici na hřišti soupeře, kde se jí momentálně nedaří. Z dosavadních pěti jarních utkání na hřištích soupeře její hráči bodovali pouze v jediném a to v Batelově (výhra 2:1), ve zbývajících čtyřech odešli těsně poraženi (Cejle, Puklice, Stonařov a Ždírec). V neděli 27. května se pokusili tuto nelichotivou bilanci změnit na hřišti v Nadějově. Jak to dopadlo, jsme se zeptali kapitána B-týmu Slavoje Pavla Kubaly:

„Do Nadějova odjížděli naši svěřenci v oslabené sestavě, chyběl dlouhodobě zraněný Jakub Šebesta, navíc k němu přibyli ještě Gregor a Lupač, tedy další dva základní kameny sestavy. A zdaleka to není vše. Jelikož jsem měl se spoluhráči a kamarády zařízenou rozlučku se svobodou (jiný termín nebyl možný), přijeli někteří naši hráči včetně mne ne v úplně příznivém stavu. První půle tomu však příliš nenapovídala. Hráči B mužstva byli domácím rovnocenným soupeřem, ba dokonce měli i navrch. Dvakrát prověřil nadějovského gólmana z dálky Kubala, ale jeho první pokus byl slabý a ten druhý dokázal gólman vytěsnit na rohový kop. Celkově ale byla hra dosti kostrbatá a fotbalu se příliš nepodobala.

Bezbrankový stav vydržel až do pětadvacáté minuty druhého poločasu. V 70. minutě zahrával Nadějov rohový kop a nikým nehlídaný útočník domácích střílí hlavou úvodní branku utkání – 1:0. O pár minut později se řítil na Císaře v brance Benfici další útok. Domácího Macha chtěl Kubala vystavit do ofsajdové pozice, ale nějak se mu to nepovedlo a praporek pomezního rozhodčího zůstal dole. Útočník Nadějova svůj samostatný nájezd zvládl a své sólo s přehledem proměnil – 2:0. Naději pro hosty se snažil vykřesat Herkner. Obešel Čejku v brance domácích, ale z úhlu trefil jen boční síť nadějovské brány. Těsně před koncem Nadějov přidal třetí branku, to se podruhé v utkání prosadil Hubený. Když se na světelné tabuli rozsvítila 90. minuta hlavní rozhodčí Šuhaj rázným hvizdem do píšťalky ukončil utkání a tím i trápení naší Benfiky.“

Branky:  70. a 86. Hubený Petr, 72. Mach Petr

Rozhodčí: Šuhaj Filip – Mlsna Jiří, Bednář Josef

ŽK: 1:0

Sestava: Císař –