„Tak ho tam dotlačte“

„Tak ho tam dotlačte“

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Fotbalová škola Třebíč

1 : 1 (1 : 1)

V sobotu 26. května 2018 v 16:30 hod. se v rámci 19. kola KP dorostu představili mladí fotbalisté Slavoje proti vedoucímu celku průběžné tabulky FŠ Třebíč. V podzimním vzájemném měření sil na hřišti v Třebíči odjeli hosté, po napínavém vývoji, těsně poražení (psali jsme zde). Dalo se předpokládat, že i tentokrát se bude na co dívat.

Od prvních minut byl na hřišti vidět náboj. Slavoj se snažil držet s hosty tempo, ale bohužel se chyby dostavily až moc brzo. Už ve třetí minutě nedokázal Slavoj odkopnout míč z vlastního malého vápna. Ten si našel cestu až k Jindrovi, který neměl problém uklidit jej za záda bezmocného Pokorného. Slavoj se postupně dostával do tempa. Především dlouhé křížné míče, či pasy po lajnách, dělali hostující obraně nemalé problémy. Když si pak po rohovém kopu Novotného našel míč na zadní tyči Kubát, srovnal skóre na 1  : 1. Po dalším rohovém kopu mohl zvrátit vedení na stranu domácích Bečica. Bohužel jeho pokus i následnou dorážku dokázal Šlouf v brance eFeŠky lapit. Obě strany si sice vytvořili ještě několik nadějných příležitostí, ale ani Šlouf, ani Pokorný na druhé straně, žádný míč za svá záda nepustili a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli se hrál vyrovnaný fotbal. S přibývajícím časem to byl domácí Slavoj, kdo měl více ze hry a tlačil se do zakončení. To bylo částečně zapříčiněné několika střídáními v řadách hostujícího celku, které byli povětšinou, podle slov hráčů FŠ Třebíč, vynucené. Na hřiště se tak v jejich dresu dostalo více mladých hráčů, kteří pouštěli domácí do většího tlaku. Hráči Slavoje měli mnohokrát blízko k tomu vstřelit vítěznou branku, vždy se však našel někdo, nebo něco, co jim v tom zabránilo. Asi nejblíže ke vstřelené brance se svěřenci trenéra Derganze dostali, když po dalším z mnoha rohových kopů zůstal míč v malém vápnu. Naneštěstí pro domácí se nenašel nikdo, kdo by jej uklidil do sítě, a ten tak skončil skrytý pod Šloufem. K prvnímu vynucenému střídání sáhl trenér Derganz v 73. minutě, když se zranil Kantor. O chvíli později, po dalším rohovém kopu, zůstal na zemi ležet Bečica a všem bylo jasné, že domácí budou opět měnit sestavu. S postupem času Slavoj trochu ubral v napadání a dostupování protihráčů. Především odražené míče ve středu pole tak začali získávat hráči hostí. Ani oni však nedokázali překonat brankáře Pokorného. V závěru utkání už hosté zdržovali a pohlídali si remízu 1 : 1, která je pro ně po domácí prohře s Nedvědicemi a Rozsochatcem celkově třetí bodovou ztrátou a vůbec první na soupeřově hřišti.

Branky: 12. Kubát Martin – 3. Jindra Marek

Rozhodčí: Holub Radim

ŽK: 0:2

Sestava: Pokorný – Budíček, Novotný, Bečica (83. Doležal), Kubát – Kantor (73. Sáblík), Kříž J., Kříž Mat., Fencík T., Pöndl – Hartl