Gól na rozloučenou? Možná…

Gól na rozloučenou? Možná…

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – TJ Sokol Mnich

4 : 0 (1 : 0)

V neděli 20. května se na domácím hřišti představil třešťský Celtic. Vzhledem k nabitému programu, kdy v sobotu odehráli v 16:30 své domácí utkání muži B a po Céčku čekali na domácí zápas hráči A týmu si zdejší matadoři střihli roli předskokanů, když rozehřívali ve 13:30 trávník i diváky pro sousedské derby, které mělo nastat v 16:30. V tom jim přijeli napomoc fotbalisté Mnichu. Již tradičně si pro vás referát z tohoto utkání připravila stálice v dresu Třeště Mgr. Lubomír Veselý:

„Za pěkného fotbalového počasí nastoupili domácí proti ambicióznímu celku z Mnichu s jasným cílem trochu odčinit výprask, který utrpěli minulý týden v Nové Cerekvi. Podařilo se to; jak herně, tak i výsledkově.

Celtik plní v Třešti kromě jiného i roli týmu, kde se mohou rozehrát hráči, kteří z různých důvodů – hlavně vinou zranění – dlouho k soutěžnímu utkání nenastoupili, což se měrou vrchovatou ukázalo tuto neděli – na hřišti se postupně vystřídali Michal Lovětínský, Tomáš Pěnička, Tomáš Veselý, Jan Vrátil.

Hlavně přítomnost prvně jmenovaného na hřišti byla znát, uklidnil hru, zásoboval své spoluhráče kvalitními přihrávkami a po jedné z nich se ve 35. minutě ocitl zcela sám před brankářem hostí Lukáš Jirků a s pomocí tyče otevřel skóre zápasu.

O poločase tak odcházeli do kabin spokojenější domácí, kteří Mnich do žádné vážnější šance nepustili.

Že 1:0 je stav velice ošidný, to si na hřišti uvědomovali všichni. Ve 48. minutě se naštěstí o uklidnění postaral veterán Luboš Veselý. Trestný kop ze vzdálenosti asi 20 metrů zatočil míč pod břevno tak šikovně, že brankář hostí, ač dělal, co mohl, druhému gólu ve své síti nezabránil. Krásný gól na rozloučenou? Kdo ví…

Poté následovaly další šance domácích, ale borci Celtiku se jen předháněli v jejich zahazování, některé z nich přímo volaly po změně skóre – Honza Novák, Tomáš Pěnička, Lukáš Jirků. Ke slovu se dostali i hosté a několikrát nebezpečně zahrozili, když se ocitli tváří v tvář vynikajícímu brankáři domácích, ale branka z toho nepadla.

Poslední dva góly padly až v závěru utkání. V 78. minutě dostal skvělou přihrávku za obranu Tomáš Pěnička a konečně i on si mohl zakřičet góóól. O pět minut později ho napodobil Honza Novák, který v 83. minutě opakovanou střelou k tyči uzavřel účet zápasu. 

Bravo Celtik! Vše zapomenuto??? Vyhřívat se na třetí příčce tabulky je příjemné.“

Střelci: 35. Lukáš Jirků, 48. Lubomír Veselý, 78. Tomáš Pěnička, 83. Jan Novák

Rozhodčí: Tůma Petr

Sestava: Krejčí Jiří, Veselý Lubomír, Rod Lukáš, Hochman Milan, Nechvátal Jiří, Růžička Zbyněk, Lovětínský Michal, Mikeš Lubomír, Jirků Lukáš, Janák Jan, Pěnička Tomáš, Novák Jan, Vrátil Jan, Veselý Tomáš