Za pět minut dvanáct!

Za pět minut dvanáct!

SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 2 (1 : 1)

V rámci 18. kola KP dorostu vyjížděli naši dorostenci do Luk nad Jihlavou. Ačkoli se jejich vzájemný duel měl podle původního rozpisu hrát v neděli po poledni,  funkcionáři BUWOL METALu zažádali na poslední chvíli o změnu termínu a času. Hrálo se tedy již v sobotu 19.05. od 16:30 hod. Po delší době to vypadalo, že na utkání bude k dispozici většina hráčů, tedy včetně těch, kteří se vracejí po zranění. To byla pro trenéra Derganze dobrá zpráva i vzhledem k následujícímu víkendu, kdy čeká Třešť na domácím hřišti lídr tabulky FŠ Třebíč.

Utkání začalo za krásného letního počasí převahou Třeště. Jenže ani jedno nemělo mít dlouhého trvání. V dálce byla z tribuny vidět mračna a ta přinášela spolu se silným větrem i prudký déšť. Rázem pocitová teplota klesla o dobrých 15 stupňů. Na hřišti mezitím Slavoj předváděl svoji typickou hru. Zavřel soupeře na jeho polovině a moc ho do hry nepouštěl, ale Kanswohla v domácí brance příliš neprověřil. Po změně počasí se hra na hřišti trochu vyrovnala, ale stále to byli hosté kdo měl více ze hry. To se naplno ukázalo v 22. minutě, když po levé straně unikl Kubát a přízemním centrem naservíroval Vondruškovi před bránu krásný míč. Střelu hostujícího pravého křídla sice dokázal Kanswohl tečovat, ale ta přesto skončila v síti za jeho zády. Pak však přišel, stejně jako v předchozích zápasech, jakýsi útlum. Najednou to byli hráči BUWOLu, kteří i díky množství standardních situací, Slavojem trestuhodně nabídnutých, dominoval na hřišti. Hosté mají tradičně právě s bráněním „standardek“ velký problém a tak není divu, když hned po první z nich ve 24. minutě inkasovali. Zbytek první půle nabídl hned několik zajímavých příležitostí na obou stranách. Nejblíže vstřelení branky byl hostující Sáblík, ale nastřelil pouze tyč Kanswohlovi branky. Skóre se do poločasové přestávky už nezměnilo a tak do kabin odcházeli hráči za nerozhodného stavu.

Druhá půle přinesla obdobný fotbal. Hosté měli jistou územní převahu, ale rovněž domácí dokázali svého soupeře, především po pravé straně hřiště, několikrát potrápit. Naplno se zde ukázal další problém mladých fotbalistů Třeště – efektivita. Zatímco Luka dokázala vstřelit branku ze svých 5-ti střel, hosté vyslali na soupeřovu branku dobrých 25 pokusů, ale se stejným úspěchem. Navíc vlastními individuálními chybami mnohokrát darovali míč soupeři. Diváci tak za deštivého počasí přihlíželi marnosti Slavoje v zakončení a snaze bojovných Luk převrhnout skóre na svoji stranu. S přibývajícím časem se pokoušeli oba trenéři přinést do hry čerstvý náboj střídáním. To se se smíšenými úspěchy povedlo. Ve hře se rovněž přitvrdilo a byli to zejména hráči BUWOLu kdo přidělával svému strážci svatyně vrásky na čele fauly poblíž šestnáctky. Z těch plynuly nebezpečné standardky, které však Slavoj nedokázal využít. Když už to mnohokrát vypadalo že bezmoc Slavoje nezná mezí a zápas skončí remízou, přiběhl za pět minut dvanáct Pöndl. Ve vápně si přebral míč a křížnou střelou levou nohou zavěsil míč přesně k pravé tyčce Kanswohlovi brány a poslal hosty do vedení. Hráči Slavoje se o pár minut později dožadovali penalty za faul na Michala Kříže, hlavní rozhodčí byl však neoblomný. Třešť si tedy veze z Luk tři body za výhru tím nejtěsnějším možným rozdílem a může se plně soustředit na „zápas jara“, ve kterém na domácím hřišti přivítá v sobotu 26. května od 16:30 hod. lídra KP dorostu tým FŠ Třebíč.

Branky: 24. Kreigsmann Štěpán – 22. Vondruška David, 87. Pöndl Ivo

Rozhodčí: Šetek Jiří

ŽK: 0:1

Sestava: Pokorný – Sáblík, Novotný, Bečica, Kubát – Vondruška (69. Pöndl), Kříž Jiří, Kříž Matyáš, Fencík T. (85. Veverka), Budíček – Hartl (77. Kříž Michal)