Anglický týden venku bez bodu

Anglický týden venku bez bodu

TJ Ždírec – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

4 : 3 (2 : 2)

Anglický týden (3 utkání během osmi dní) na hřištích soupeře zakončila třešťská Benfica v neděli 13. května 2018 ve Ždírci u Jihlavy. Po dvou těsných prohrách v Puklicích a Stonařově, odjížděli její hráči k utkání 21.kola Okresního přeboru s odhodláním odvést si tentokrát domů plný bodový zisk.  A jak to nakonec probíhalo a dopadlo se dozvíte v reportáži z utkání od kapitána Benfici Pavla Kubaly:

„Začátek utkání se zdálo, že Ždírec bude pro Třešť snadným soupeřem. Pohledný fotbal hrálo naše béčko do 6 minuty, kdy nám byl odměnou gól a vedení 1:0, o které se zasloužil Pavel Dolejší pohotovou střelou z velkého vápna. A jak už to s naším béčkem poslední dobou chodí, vstřelí první gól a přestanou hrát. Takto už je to třetí zápas za sebou, kdy jsme vedli v Puklicích prohrálo se, vedlo se ve Stonařově prohrálo se a teď znovu. Ale k zápasu ve Ždírci. Ke srovnání došlo ze zbytečného faulu. K přímému volnému kopu se postavil Záškoda, jejich nejlepší hráč a obloukem umístil balon do pravé šibenice, na který byl František Svoboda krátký. Když bylo srovnáno, začal se teprve hrát vyrovnaný fotbal. U našeho B mužstva zase probíhalo zahazování šancí. Jednu, ale přesto dokázali využít, kdy vyraženou střelu, doklepal do branky znovu Dolejší. 2:1 pro Třešť. Už se zdálo, že půjdeme do kabin s jednobrankovým náskokem, ale proti byl Jakub Novák, který využil zmatku v obraně a gólem z rohu srovnává na 2:2.

Po výměně stran, to byl Ždírec, kdo první udeřil. Záškoda, který na hranici ofsajdové pasti si převzal balon, utekl všem obráncům a vstřelil svůj druhý gól v zápase. Neuteklo ani 5 minut a Záškoda dokončuje svůj hattrick, kdy střelou z velkého vápna a ještě bodlem dává gól. 4:2 pro Ždírec. Vypadalo to s naším Béčkem bledě ba dokonce, že snad ve Ždírci dostane nasypáno, ale naštěstí tomu tak nebylo. O snížení stavu se postaral střídající Luboš Hartl. (Myslím si, že to je jeho první zásah za náš B tým). Béčko vycítilo šanci urvat nějaké body a proto se dál hnalo za vyrovnáním, ale bohužel. Rozhodčí Jakl ukončuje zápas a B mužstvo odjíždí ze Ždírce s prázdnou.“

Branky: 16.  , 46. a 51. Záškoda Ondřej, 44. Novák Jakub – 6. a 29. Dolejší Pavel, 61. Hartl Luboš

Rozhodčí: Jakl Tomáš, Habčák Michal, Žaloudek Patrik

ŽK: 2:0

Sestava: Svoboda F. – Gregor, Kubala, Novák, Lašan (45. Vondruška) – Šmach, Lupač (71. Kříž Michal), Kříž Matyáš, Herkner – Dolejší, Vondrák (52. Hartl)