Kdyby se hrál fotbal na „kdyby“…

Kdyby se hrál fotbal na „kdyby“…

TJ Nová Cerekev – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

4 : 0 (0 : 0)

Reportáž z dalšího utkání třešťského Celticu tentokrát na hřišti lídra IV. třídy Pelhřimovska pro Vás opět připravil Mgr. Lubomír Veselý:

„Těch „kdyby“ jsme si po nedělním zápase řekli v kabině hodně. Kdybychom byli v plné sestavě, tak… Kdyby měli někteří naši spoluhráči (nebudu jmenovat, každý ať se poradí se svým svědomím) více kolektivní zodpovědnosti, tak… Kdybychom proměnili za stavu 0:0 penaltu, tak… Kdybychom si nedali stále za stavu 0:0 vlastní gól, tak… Jenže fotbal se na „kdyby“ nehraje, a musím dodat bohudíky, proto nás všechny (nebo skoro všechny?) pořád baví a trávíme s ním volný čas. Zápas se proto vyvíjel tak, jak se dalo očekávat.

Celtik musel nastoupit v deseti hráčích, přestože při domácích zápasech není o zájemce o základní sestavu nouze, a trenér si může užívat luxusu výběru. Více hráčů totiž do Nové Cerekve neodcestovalo…

V prvním poločase vyvinuli domácí na branku Třeště veliký tlak, útok stíhal útok, ale dílem díky soustředěné obraně hostí, a dílem nemohoucnosti domácích se skóre neměnilo. Ani šance si Cerekvičtí nebyli schopni vypracovat, střely z dálky v pohodě pochytal pozorný Jindřich. Hosté se snažili kontrovat zkušeným Jardou Novákem na hrotu, který ale obranu domácích přechytračil pouze jedinkrát, na razantnější střelu mu už ale nezbývaly síly. A pak o sobě dal poprvé vědět „muž zápasu“ Luboš Mikeš, když si u lajny lehce poradil s domácím bekem a předložil krásnou přihrávku do vyložené šance Lukáši Jirků, který ovšem ze zhruba deseti metrů přestřelil. Do kabin odcházeli hosté plni očekávání, věřili si.

Druhý poločas domácí přiložili pod kotel ještě víc a zkušení borci Celtiku (někteří více než zkušení) chvílemi nevěděli, kam dřív skočit. Střely, centry, souboje. To už se blížily klíčové okamžiky zápasu, v nichž si zahrál hlavní roli Luboš Mikeš. Nejprve lišácky využil špatný odkop brankáře domácích a z dobrých padesáti metrů poslal geniální oblouček do branky Cerekve. Zoufale dobíhajícího gólmana na čáře zastoupil spoluhráč z pole – ruka, červená karta, penalta, bleskový sled událostí. K exekuci kopu, který mohl vývoj zápasu zcela změnit, se postavil právě Luboš Mikeš, ale tentokrát ho jeho jistota v proměňování zradila, brankář domácích jeho střelu vystihl a zneškodnil. Jako by si hosté nevybrali už tak dost smůly, zhruba minutku poté si dali regulérního „vlastence,“ když mladý Lukáš Jirků, který se poctivě vrátil a chtěl vypíchnout domácímu útočníkovi míč, přehodil bezmocného JindřichaSen o dobrém výsledku se začal hroutit, jako domeček z karet, a přišly i další branky domácích. V 74. minutě Kubánek a v 79. minutě Venkrbec (obě střely byly opět tečované, Jindřich je zcela bez viny) zvýšili vedení na 3:0. Poslední kapkou do poháru hořkosti byl v 85. minutě nepovedený centr hráče domácích Sochora (jak sám přiznal), který ovšem elegantně zapadl pod břevno branky Celtiku.

Konečný účet zápasu – 4:0. Kruté, ale asi zasloužené. Domácí byli po celý zápas lepším týmem, šli si za vítězstvím, žádný míč pro ně nebyl ztracený, hecovali se, prostě hráli o body, o první místo. Je třeba jim k tomu nadšení a výkonu, které nám už mnohdy chybí, sportovně poblahopřát.“

Branky: 65. Jirků Lukáš (vl.), 74. Kubánek Miroslav, 79. Venkrbec Petr, 85. Sochor Michal

Rozhodčí: Kubát Martin

ŽK: 1:0

ČK: 61. Šebesta Radek (N.C.)

Sestava: Jindřich – Veselý, Bartušek S., Rod, Nechvátal – Růžička, Hochman, Mikeš, Jirků – Novák Jar.