Universal Budíček cestovatelem

Universal Budíček cestovatelem

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Přibyslav

3 : 0 (1 : 0)

V rámci 17. kola KP dorostu přivítali hráči Slavoje na domácím hřišti prozatím poslední tým průběžné tabulky SK Přibyslav. Mohlo by se tedy zdát, že hráči Třeště budou do utkání vstupovat jako jasní favorité, ale bylo třeba zůstat nohami pevně na zemi. Vždyť před týdnem Přibyslav na domácím hřišti vstřelila tři branky a jen o jedinou branku podlehla družstvu Okříšky/Stařeč.

Od začátku utkání měl Slavoj jasnou územní převahu. Bohužel, jak už je pro třešťské dorostence typické, ve finální fázi byla vágní. Chyběl jí jakýsi tah na branku. Ani centry do šestnáctky nebyly pro brankáře Veselého velikým nebezpečím. Abychom však hostům nekřivdili, i oni dokázali párkrát domácí především na středu hřiště potrápit. Největší šanci hostí „vytvořil“ svou velkou malou domů Jiří Kříž. Brankář Pokorný nedokázal skákavý míč zkrotit, ale ten naštěstí minul jeho branku. Na druhé straně se dokázal prosadit Budíček, když využil přihrávku Jiřího Kříže, zpoza vápna vystřelil na bližší tyč a Veselý na jeho pokus nedosáhl. Vedoucí branka Slavoj uklidnila, ale další ne a ne přijít. Blízko k ní byl např. Martin Kubát, jehož hlavička jen tak tak přeletěla horní tyč přibyslavské branky. Podruhé se všichni příznivci zvedli ze sedadel když Jiří Kříž orazítkoval střelou z dálky břevno. Ten samý hráč se o pár chvil později neshodl s rozhodčím a za protesty vyfasoval žlutou kartu. K té určitě přispěl i nebezpečný zákrok, kterým oplácel faul jen několik okamžiků před inkriminovaným momentem. Už za ten si totiž vysloužil rázné napomenutí.

Druhý poločas se nesl v podobném stylu jako ten první. Hosté, kteří už v průběhu první půle dvakrát vystřídali, se dál dobře bránili a domácí se jen těžko dostávali do zakončení. Změnu v sestavě provedl i trenér Derganz. Jisté oživení do hry měl přinést šikovný Pöndl. I přesto však nebyl Slavoj schopen svůj náskok navýšit. A jak minuty na světelné tabuli přibývaly, byli hosté stále více smělejší a dostávali se blíže k brance Pokorného. Jistý klid na domácí kopačky přinesla trefa Jiřího Kříže, který si krásně naskočil na přední tyči na roh Novotného a hlavou mířil přesně. Jen několik momentů na to mohl branku přidat po krásné kombinaci Pöndl, ale jeho pokus skončil pouze na břevně Veselého branky. Vzápětí se opět opřel do míče Jiří Kříž, ale jeho pokus z dvaceti metrů skončil podobně, jako ten v první půli, orazítkoval horní tyčku. Tou dobou už pravou lajnu brousil Kantor a levou právě Pöndl. Universal v dresu Slavoje Budíček tak cestoval sestavou z levého křídla na pravé, jen aby se poté stěhoval na střed. A to ještě nevěděl, že se za několik málo okamžiků (po dalším střídání) přesune na pozici pravého obránce. V několika dobrých brankových příležitostech se na hřišti ocitl i Hartl, ale přibyslavská branka se mu úspěšně vyhýbala až do 80. minuty. To mu naservíroval míč Kantor a Hartl jej protlačil za Veselého záda. To bylo ze strany Třeště vše. A když největší šanci Přibyslavi zabránil v úplném závěru Kubát, odešli oba týmy do kabin za stavu 3 : 0 pro domácí.

Branky: 26. Budíček Ondřej, 69. Kříž Jiří, 80. Hartl Luboš

Rozhodčí: Doskočil Pavel

ŽK: 1:0

Sestava: Adam Pokorný – Fencík Jiří (81. Topinka Filip), Novotný Marek, Kubát Martin, Vondruška David (79. Kříž Michal) – Sáblík Martin (56. Pöndl Ivo), Kříž Jiří, Kříž Matyáš, Veverka Martin (72. Kantor Martin), Budíček Ondřej – Hartl Luboš