Z Puklic nikdo body nevozí.

Z Puklic nikdo body nevozí.

TJ Sokol Puklice – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

3 : 1 (1 : 1)

Ve 20. kole Okresního přeboru Jihlavska zajížděl B-tým mužů Slavoje v sobotu 05. května 2018 na hřiště do Puklic, které jsou v letošní sezóně na svém hřišti zatím stoprocentní. V dosavadních osmi domácích utkáních neztratily ani bod. Naopak hosté z Třeště mají ze hřišť soupeře na svém kontě vyrovnanou bilanci 4 vítězství a 4 porážek. Reportáž z tohoto utkání pro Vás připravil kapitán týmu a opora zadních řad Benfici Pavel Kubala.

Začátek zápasu se zdálo, že se bude hrát nahoru dolu. V sedmé minutě jsme zahrávali rohový kop, nepříliš vysoký centr se dostal až k Petru Herknerovi a ten tečoval balon přímo do Puklické svatyně. To byla podpásovka pro domácí fanoušky. S Puklicemi to vypadalo na ručník, hned dvě 100% šance během pár minutek zahodili Dolejší, který se snažil přelobovat snad dvou metrového gólmana Puklic, jeho lob skončil vedle Puklické brány a po něm i Herknerovi se nepodařilo na 3x prostřelit ze vzdálenosti 7 metrů vše co mu stalo v cestě. Neuběhlo snad ani 10 minut od prvního gólu a hosté si těsně před svým vápnem počínali za hranicí pravidel a faulovali domácího hráče. Střela se od zdi odrazila do břevna a spadla před chytajícího Svobodu. Kde byli spíše hráči domácích Puklic než aby dobíhala obrana našeho Slavoje. 1:1. Třešť mohla jít znovu do vedení, ale Vondrák si špatně připravil balon a byla to spíše malá domů než tvrdá razantní střela. Zbytek poločasu se dohrával spíše nakopávanými balóny.

Do druhé půle jsme nevstoupili vůbec dobře a hned po třech minutách jsme inkasovali po špatném rozebrání domácích hráčů, zaběhl hráč Puklic za naši obranu a změnil stav utkání na 2:1 pro domácí. Dožadovali jsme se jasného ofsajdu, bohužel marně. Na nerovném terénu se nám hrálo velmi špatně. Věděli jsme, že Pukličtí rádi dávají góly do brány, kterou jsme bránili ve druhém poločase, ale i přesto se nám ji nepodařilo uhlídat a inkasovali jsme do ní hned 2x. Proč se Puklicím do této brány dávají góly lépe? Protože je na celé délce o 3 metry, níž než brána na druhé straně, takže Puklice hráli z kopce. A navíc pomalu klesající slunce bylo do očí o dost štiplavějsí, než v první půli. Třešť ještě ke všemu dohrávala v deseti, když si nesmyslně počínal Petr Císař a musel jít předčasně do kabin. Je pravda, že naší Benfice chyběli dva hráči hrající pravidelně v základu a to Vrátil a Lupač. Ale nic to nemění na hře, kterou jsme předváděli. Nepřesné přihrávky, nakopávané balony na nikoho, špatná střelba a obrana také nebyla stoprocentní. Z Puklic tedy naše béčko odjelo bez bodu a prohrou 3:1. Poděkování si zaslouží Zbyněk Růžička, třešťský veterán, hrající za náš Celtic, který byl ochotný pomoct našemu béčku. Růžo díky.

Branky: 17. Skotar Dominik, 48. Křišťál Roman, 67. Hudec Jan – 7. Herkner Petr

Rozhodčí: Svoboda Patrik – Bílý Tomáš, Bílý Tomáš

ŽK: 1:1

ČK: 0:1 (60. Císař Petr)

Sestava: Svoboda Fr. – Gregor, Novák, Kubala, Lašan – Růžička, Šmach, Vondrák, Švejda (46. Císař) – Dolejší, Herkner