Smolná série končí?

Smolná série končí?

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SFK Vrchovina

3 : 1 (1 : 0)

V sobotu 5. května 2018 se v dalším kole Krajského přeboru představili třešťští dorostenci na domácím hřišti. V předchozím kole uhráli v Polné pouze bod a před dvěma týdny doma těsně podlehli Nedvědicím. Tentokrát přivítali celek z Nového Města na Moravě a úkol byl jediný – získat tři body a ukončit tak tuhle smolnou sérii. Bohužel i tentokrát se trenér Derganz musel obejít bez čtyř hráčů základní sestavy.

Od samého začátku se hra přelévala ze strany na stranu, ale k vážnějšímu ohrožení branky nedocházelo. Slavoj měl přeci jen více ze hry, neboť hosté měli problém s přebíráním hráčů v novém rozestavení domácích. Zakončení, k němuž se hráči Slavoje dostávali, však bylo většinou nepřesné a tak neměl brankář Vopršal moc práce. Ani Pokorný na druhé straně se moc nezapotil. S přibývajícím časem byla převaha Třeště stále viditelnější. K nebezpečným střelám se dostali Matyáš KřížIvo PöndlLuboš Hartl a z dálky prověřil brankáře hostí i Martin Veverka. Jenže ani jeden z těchto pokusů branku nepřinesl. Na tu si museli přihlížející příznivci domácího celku počkat až do 45. minuty. To vyslal Ivo Pöndl přesnou přihrávku na Matyáše Kříže. Ten si i s malou pomocí obránce hostí dokázal obhodit brankáře Vopršala a trefit odkrytou svatyni Vrchoviny mu pak už nedělalo sebemenší problém. Do kabin tak odcházeli spokojenější mladí fotbalisté Slavoje.

Druhá půle měla pro domácí snový začátek. Již po několika okamžicích vyzval Sáblík míčem za obranu do útoku Ivo Pöndla, jehož střela na přední tyč se doklouzala za záda překvapeného Vopršala. Gólman Vrchoviny tou dobou neměl v brankovišti ideální postavení a Pöndl toho dokonale využil. Po druhé inkasované brance se hosté probudili a začali se stále častěji dostávat do hry. Přesto to byli opět domácí, kdo skóroval. Po faulu na Matyáše Kříže, nechal rozhodčí výhodu. A ačkoli v tu dobu byl míč pro Luboše Hartla v dost nevýhodné pozici, nevzdal se, zabojoval a nakonec dokázal pro svůj celek vybojovat tříbrankový náskok. S přibývajícím časem Třešti pomalu začali docházet síly a už se nepouštěla do ofenzívy s takovou vervou. Vrchovina s vědomím, že nemá co ztratit, naopak vrhla do útoku veškeré síly. Překonat obranný val Slavoje se ale ukázalo jako větší problém než se mohlo zdát. Ve středu pole jí totiž domácí málokdy pustili do blízkosti velkého vápna a centrované míče s menšími obtíži zvládali odvracet s pomocí Adama Pokorného. Ten přišel o čisté konto až deset minut před koncem zápasu. To když napřáhl z 25-metrů Boušek a vymetl pavučinu v šibenici Pokorného branky. Domácí Slavoj tímto vítězstvím ukončil smolnou sérii a poskočil před svého dnešního soupeře v průběžné tabulce KP dorostu.

Několik fotomomentek z dílny Jaroslava Pokorného naleznete zde.

Branky: 45. Kříž Matyáš, 46. Pöndl Ivo, 68. Hartl Luboš – 80. Boušek Adam

Rozhodčí: Fridrichovský Miroslav

Sestava: Pokorný Adam – Fencík Jiří, Novotný Marek, Budíček Ondřej – Sáblík Martin (78. Topinka Patrik), Kříž Jiří, Veverka Martin (89. Kubát Štěpán), Vondruška David – Kříž Matyáš (83. Doležal Milan), Pöndl Ivo – Hartl Luboš