Rozhodl druhý poločas

Rozhodl druhý poločas

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Ježek Rantířov

5 : 2 (2 : 2)

V neděli 22.04.2018 s úderem deváté hodiny se na hlavním travnatém hřišti v Třešti ukázali domácím fanouškům starší žáci Slavoje. V dalším kole I. třídy žáků skupina A byl jejich soupeřem celek TJ Ježek Rantířov. Podzimní vzájemné měření sil na těžkém podmáčeném terénu v Rantířově skončilo za stálého deště nerozhodně 1:1 (psali jsme zde). Na domácí půdě chtěli Slavojáci potvrdit formu z úvodních dvou jarních soutěžních utkání a potřetí v řadě odcházet ze hřiště s plným bodovým ziskem.

Svůj cíl začali naplňovat už v 6. minutě. Za hostující obranu si naběhl nejlepší střelec Slavoje Vojta Jirák, dostal přesný pas od Dominika Šebely a prvním dotekem z hranice šestnáctky přeloboval hostujícího brankáře. V 11. minutě srovnali hosté brankou Brychty, který utekl domácí obraně a zužitkoval dlouhý nákop na polovinu Slavoje, kde potrestal zaváhání při vybíhání Filipa Daňka. Pro gólmana mladších žáků Filipa Daňka to byl první ostrý test ve velké brance, neboť Lukáš Zedník byl z rodinných důvodů omluven. O dvě minuty později to byl opět Brychta, kdo poslal hosty do vedení a otočil vývoj utkání. Domácím se podařilo vyrovnat ve 26. minutě z kopačky Kurta Krafka, kterého poslal do vápna přihrávkou mezi hostující stopéry Patrik Topinka a Kurt prostřelil brankáře Rantířova střelou na zadní tyč.

Po změně stran se Rantířovští snažili dostávat do pokutového území domácích a to se jim několikrát podařilo. Do zakončení se ale nedostávali a když, pak zakončili dosti nepřesně. Ve 47. minutě vybídl Dominik Šebela k sólu od půlící čáry Patrika Topinku a ten si s nabídnutou šancí věděl rady. Střelou na vzdálenější tyč poslal domácí do vedení. Neuběhlo ani deset minut a opět se ukázal Dominik Šebela. Tentokrát po průniku středem hřiště předložil míč Vojtovi Jirákovy a ten jako okopíroval svou první branku v utkání. Z velkého vápna přeloboval brankaře Rantířova a zařídil pro Slavoj dvoubrankový náskok. Po více než hodině hry vyslal Filip Topinka do sprinterského souboje svého bratra Patrika. Ten v souboji s hostujícím obráncem zasekávačkou zastavil míč, využil jeho podklouznutí a střelou k tyči stanovil konečný výsledek 5:2.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„S hrou jsem v určitých pasážích spokojený a kluci za to zaslouží pochvalu, samozřejmě víme i o nedostatcích, které se snažíme řešit lépe a myslím, že se to klukům mnohdy daří. Je vidět, že některým hráčům z dorazového ročníku 2003, kteří po sezóně přechází o kategorii výše pomáhá, když už nyní absolvují některé tréninkové jednotky s dorostem.“

Branky: 6. a 56. Jirák Vojtěch, 47. a 64. Topinka Patrik, 26. Krafka Kurt – 11. a 13. Brychta Marek

Rozhodčí: Burza Milan

Sestava: Filip Daněk – Jan Široký, Štěpán Kubát, Adam Novotný, Filip Topinka – Kurt Krafka, Dominik Šebela, Martin Prášil, Ondra Pátek – Vojta Jirák, Patrik Topinka – střídali hokejově: Jakub Němeček a Tomáš Gregor