Tři body se počítají

Tři body se počítají

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Havlíčkova Borová

4 : 2 (2 : 1)

První letošní domácí soutěžní utkání na přírodní trávě má za sebou A-tým mužů Slavoje. V neděli 15. dubna 2018 od 15:30 hod. přivítali v rámci 17. kola I.A třídy skupina A poslední celek průběžné tabulky soutěže z Havlíčkovy Borové. Fotbalisté z rodiště K. H. Borovského si doposud v letošním soutěžním ročníku připsali pouze jediné vítězství. Na podzim ve vzájemném utkání na domácím hřišti dokázali v posledních dvaceti minutách otočit nepříznivý stav 0:2 na 3:2 (psali jsme zde).

První poločas začal náporem domácích. Už ve 4. minutě šli do vedení. Pavel Svoboda posunul míč do křídla na uzdraveného Nechvátala, ten našel v dobrém náběhu Roda a pro elitního střelce Slavoje nebyl problém přelobovat vyběhnutého brankáře hostí. O pár minut později se sám před brankářem ocitl Pavel Svoboda, ale technickou střelou mířil pouze do náruče gólmana. V 18. minutě chybovala obrana domácích. Centrovaný míč do šestnáctky sklepl hlavou Kodys přímo na kopačku hostujícího Němce – 1:1. Po hříchu to byla jediná střela hráčů Sokola na domácí branku za první poločas. V jeho dalším průběhu si třešťští fotbalisté vytvořili řadu brankových příležitostí. Nejprve Bláha mířil těsně vedle a o minutu později pro změnu přímo do gólmana. Z následné dorážky trefil Pavel Svoboda pouze břevno. Brankou neskončila ani příležitost Ivana, jehož vychytal Lupták. Přesto se domácí nakonec mohli radovat z poločasového vedení. Pět minut před přestávkou se podruhé v utkání prosadil Rod po přesném pasu od Nechvátala.

Po změně stran to byli opět domácí, kdo se tlačil do zakončení, ale jejich kombinace byli hodně kostrbaté. V 50. minutě se dostal opět do zakončení Bláha, ale ani jeho dnešní třetí střelecký pokus brankou neskončil. V 55. minutě vystřídal Nechvátala Kantor a hned jeho první kontakt s míčem vedl ke třetí brance v síti hostí. Přesnou přihrávkou mezi obránce Sokola totiž poslal na zteč Pavla Svobodu, který si s jeho nabídkou poradil na výbornou. Po hodině hry odmítl hattrick Rod, když v jasné příležitosti netrefil branku. Stejný hráč byl o několik minut později zcela nesmyslně faulován v pokutovém území a hlavní rozhodčí Machač (se zkušenostmi z rozhodování utkání MSFL) ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Krejčí, a i když hostující gólman vystihl směr, nedokázal zabránit míči v cestě do sítě. V další příležitosti se ocitl Kantor, který si narazil míč s Rodem, ale tváří v tvář brankáři Sokola mířil nad branku. Závěrečnou desetiminutovku odstartoval nepovedený dlouhý nákop stopéra Míry Svobody, jenž ve snaze poslat míč na nabíhajícího Ivana trefil pouze dotírajícího útočníka hostí, od nějž se míč odrazil za záda Císaře. Hráči z Borové ucítili šanci utkání zdramatizovat a vrhli všechny síly do útoku. Výsledkem však byla pouze střela Sobotky z pravé strany, která naštěstí o decimetry minula Císařovu branku.

trenér František Cvach k utkání:

„Dneska to z naší strany nebylo povedené utkání. Měli jsme sice více ze hry, vytvořili si i řadu brankových příležitostí, ale také jsme hodně kazili. Vyprodukovali jsme obrovské množství nepřesných přihrávek, které naštěstí hosté nedokázali využít. Obě branky jsme si dali víceméně sami. Získali jsem ale tři body a to se počítá. Za týden nás čeká další těžké utkání na hřišti nevyzpytatelného Kostelce a já věřím, že ho zvládneme.“ 

Branky: 4. a 40. Rod Štěpán, 57. Svoboda Pavel, 68. Krejčí Michal (p.k.) – 18. Němec Lukáš, 81. Sobotka Marcel

Rozhodčí: Machač Lukáš – Fryč Vlastimil, Krejča Jan

ŽK: bez karet

Sestava: Císař – Tausch, Svoboda J. Kodys –  Krejčí (80. Kubala ), Novotný J. (63. Novotný M.) – Nechvátal (55. Kantor), Bláha, Ivan – Rod, Svoboda P.