Branky padaly především z dorážek

Branky padaly především z dorážek

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FK Pelhřimov B

3 : 3 (1 : 1)

V neděli 8. dubna 2018 necelou půlhodinku po svých starších spoluhráčích vyběhli na hřiště s umělým povrchem v Třešti mladší žáci Slavoje, aby i oni změřili své síly s mladými fotbalisty z pelhřimovského Béčka. Hned pětice domácích fotbalistů už tou dobou měla v nohách utkání za starší žáky, konkrétně Široký, Pátek, Filip Daněk, Novotný a Němeček a proto na střídání bylo připraveno hned několik členů starší přípravky.

Od úvodní hvizdu hlavního rozhodčího Doskočila bylo utkání velmi vyrovnané. Hra se přelévala ze strany na stranu. Hosté sice drželi častěji míč na svých kopačkách, lépe kombinovali, ale domácí obrana odolávala. Poprvé jí hosté dokázali překonat ve 12. minutě, kdy se po pěkné kombinační akci ocitl sám před brankářem Filipem Daňkem Bratrů a poslal hosty do vedení. Žáčkům Slavoje se podařilo vyrovnat o 3 minuty později, když tečovaná střela Širokého gólmanovi pelhřimovských vyklouzla z rukou a dokutálela se za brankovou čáru. V prvním poločase se už, i přes několik náznaků příležitostí na obou stranách, skóre nezměnilo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu udělali domácí změnu na postu brankáře. Mezi tři tyče se postavil Kousal a Filip Daněk šel hrát do pole. V 35. minutě šli do vedení opět hosté. Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště a tvrdé střele pelhřimovského hráče sice skvěle zasáhl Kousal, ale odražený míč uklidil za jeho záda Přibyl. Za dalších pět minut bylo opět srovnáno. Na dobře kopnutý roh Širokého se mezi hostující obránce na přední tyči natlačil Filip Daněk a mířil přesně. Nerozhodný stav vydržel pouhé čtyři minuty. Hosté podnikli další rychlý protiútok do ne zcela zformované obrany Slavoje a i když Kousal opět dokázal jejich zakončení vyrazit na dorážku už nedosáhl. V závěrečné desetiminutovce domácí mladí fotbalisté svého soupeře zamkli před vlastní brankou a tlačili se za vyrovnáním. To se jim povedlo až minutu před koncem, když tvrdou střelu Filipa Daňka, která skončila na tyči, uklidil do sítě Pátek

Malým žáčkům Slavoje se tak i s podporou tří členů přípravky podařilo proti lídrovi průběžné tabulky vybojovat cennou remízu.

Branky: 15. Široký Jan, 40. Daněk Filip, 59. Pátek Ondřej – 12. Bratrů Ondřej, 35. Přibyl Matyáš, 44. Drda Daniel

Rozhodčí: Doskočil Pavel

Sestava: Daněk Filip (31. Kousal Daniel) – Cína Martin, Novotný Adam, Němeček Jakub – Široký Jan, Pátek Ondřej, Šťastný David, Komín Jakub – Daněk Vojtěch – střídali hokejově: Štěpánek Martin, Gregor Tomáš, Svoboda Matěj, Franta Tobiáš a od 31. Daněk Filip