Hody týden po velikonocích?

Hody týden po velikonocích?

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Tis/SK Bohemia Světlá nad Sázavou

6 : 0 (2 : 0)

Ačkoliv už se někteří dorostenci na jaře objevili na hřišti v soutěžním utkání A, či B týmu mužů, samotná soutěž dorostu začínala až o uplynulém víkendu. V neděli 08. dubna se v rámci 12. kola KP dorostu představili mladí fotbalisté Slavoje proti společnému týmu Tisu a Světlé nad Sázavou. Ti se po podzimní části tabulky tísnili na předposledním místě tabulky s 6 body. Jenže právě 3 z nich ukořistili v prvním kole proti Třešti, když na domácí půdě vyhráli 5:1 (psali jsme zde). V odvetě na umělé trávě v Třešti tak měli Slavojáci svým vrstevníkům co vracet.

Slavoj vlétl do utkání na plný plyn. Od začátku si vytvářel šance a již ve 4. minutě šel do vedení. Prosadil se rychlonohý Kantor, když po pasu za obranu od Pöndla obhodil vyběhnutého brankáře hostí. Domácí se i nadále tlačili do zakončení, ale díky nepřesnostem v zakončení se jim nedařilo přidat gól, jenž by přinesl klid na jejich kopačky. Nejblíže tomu asi byli, když hlavní rozhodčí Beseda nařídil za faul na Michala Kříže pokutový kop. Míč si postavil kapitán domácích a elitní exekutor kopů z této značky Marek Novotný. K překvapení všech hráčů i přihlížejících diváků však o pár čísel přestřelil branku. Tou dobou už na hřišti nehrál Bečica, který musel opustit hřiště kvůli problémům s kolenem. Třešť i vlivem nepřesností v mezihře a koncovce nedokázala dlouhou dobu navýšit náskok. To se povedlo v závěru prvního poločasu, když po nádherné kombinaci na jeden dotek putoval míč po cestě Matyáš Kříž HartlPöndlHartl, který pak zakončoval do prázdné brány.

Druhý poločas zahájil Slavoj náporem. Především spolupráce HartlKantor dělala hostující obraně problémy. Během 15 minut tak Kantor zkompletoval hattrick a prakticky rozhodl o vítězství domácích. Gólman Pokorný na druhé straně hřiště moc práce neměl a více-méně se v brance nudil. O to složitější pro něj bylo zůstat připravený, kdyby náhodou potřeboval jeho tým podržet. Po hodině hry navýšil skóre ve prospěch Slavoje technickou střelou do vzdálené šibenice Pöndl. To už hosté působili naprosto odevzdaným dojmem. Rozházená psychika a fyzická únava mladých fotbalistů z Tisu či ze Světlé byli na hřišti patrné a bylo jenom otázkou času kdy a kolikrát ještě domácí Slavoj navýší skóre. Toho se nakonec zhruba šedesátka přihlížejících diváků dočkala až tři minuty před koncem, kdy zakončil svou střeleckou hitparádu Kantor.

Několik momentek z tohoto utkání od Jaromíra Pokorného najdete zde.

Branky: 4., 47., 58. a 87. Kantor Martin, 41. Hartl Luboš, 60. Pöndl Ivo

Rozhodčí: Beseda Petr

Sestava: Pokorný – Sáblík, Novotný Marek, Bečica (20. Budíček), Kubát – Kříž Michal (62. Veverka), Kříž Jiří, Kantor, Kříž Matyáš, Pöndl Ivo – Hartl (80. Fencík)