Bojovný fotbal rozhodla penalta v nastavení

Bojovný fotbal rozhodla penalta v nastavení

TJ Cejle – TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“
2 : 1 (1 : 1)

Reportáž z utkání třešťské Benficy v rámci 16. kola Okresního přeboru Jihlavska pro Vás opět připravil zraněný brankář Slavoje Jakub Šebesta:

Hostující tým, co by v roli favorita, tentokrát zavítal na přírodní trávník, nutno podotknout, že velmi dobře připravený, na horkou půdu do Cejle. Podzimní výsledek 3:3 sliboval velmi vyrovnané utkání. Perličkou zápasu byla určitě motivace Pavla Dolejšího, který do Benficy přestoupil právě z Cejle. Začátek zápasu přinesl šance na obou stranách. Do palebné pozice se dostával hostující Novák, ale míč po teči jen těsně minul levou tyčku Lačného branky. Domácího Čápa v útoku pak zastavil včasným návratem Kubala a ani hlavička po rohovém kopu branku Císaře neohrozila. Ano, Císaře, ten nastoupil ke svému premiérovému startu v okresním přeboru v roli brankáře. Zápas zvládl více než dobře a ukázal tak svou univerzálnost. Po zranění hostujícího Laciny se na hřiště zhruba ve 30. minutě dostal mladíček Kříž Michal. Ihned se zapojil do kombinace, která vedla k dlouhému míči na Herknera, který si obhodil obránce a nekompromisně se řítil sám na bránu. Bohužel ho zradil terén a míč mu odskočil do náruče brankáře Lačného. Ten z výkopu nabral míč vysoko do vzduchu, vítr jej posunul až za obranu Slavoje, kde číhal hroťák Čáp a přesnou střelou o tyč poslal domácí do vedení. Hosté se ale rychle oklepali a ještě do poločasu vyrovnal elitní střelec Benficy Herkner.

Ve druhé půli se hrál hodně bojovný fotbal, nelahodící oku diváka. Vše mohla změnit situace ke konci utkání, kdy byl evidentně ve vápně faulován hostující útočník Dolejší, ale píšťalka rozhodčího Nápravníka zůstala němá. Poté Herkner zahodil tutovku, kdy se mu podařilo přehodit brankáře, bohužel pro Slavoj, i  s celou bránou. Domácí se pak dostali do velkého tlaku. Nejdříve domácí Pazdera nechal vyniknout Císaře, když z dorážky netrefil polo odkrytou branku. A po něm kapitán Bednařík přestřelil o dobrých dvacet metrů bránu Slavoje. Když už se zdálo, že si oba celky rozdělí po bodu, rozhodl se rozhodčí, že prostě vyhrají domácí a nařídil hodně přísnou penaltu. Tu Bednařík proměnil a sudí ihned ukončil zápas, aby stihl ještě teplou klobásku, která na něj jistě čekala v šatně. Dosti sporný moment tak zkazil dělbu bodů a přisoudil tři body domácí Cejli.

Branky: 17. Čáp Dalibor, 90. Bednařík Martin (p.k.) – 22. Herkner Petr

Rozhodčí: Nápravník Jan – Šíma Nikola, Pokorný Adam

ŽK: 1:2

Sestava: Císař – Kubala, Kříž Jan (46. Kubát), Svoboda F., Lašan – Lacina (32. Kříž Michal), Novák, Fencík, Herkner – Dolejší, Vondrák