Dorost zakončil přípravu

Dorost zakončil přípravu

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Spartak Počátky/FC Slavoj Žirovnice

3 : 1 (2 : 1) 

Zatímco A i B tým mužů ukončili přípravu minulý týden a tento víkend již zahájili soutěž, dorostencům Slavoje začínají boje v KP dorostu až týden příští. V sobotu 31.03.2018 je tedy čekalo poslední přípravné utkání. Ačkoliv za týden vyběhnou do ostrého mistrovského utkání proti společnému týmu Tisu a Světlé nad Sázavou, zatím mají pořád dost velikou marodku. K utkání tak nastoupili kromě 12 stálých hráčů dorostu i dva hráči, kteří patří do kategorie starších žáků (Kubát Štěpán a Šebela Dominik) a zaslouží si pochvalu.

Od začátku utkání bylo znát, že to nebude pro Třešť procházka růžovým sadem. Hostující útočníci velice nepříjemně a aktivně napadali rozehrávku domácí obrany. Ve většině případů se tomu domácí dokázali ubránit rychlým předáváním míče, i když i zde dělali chyby. Nebudeme ale předbíhat. Domácí hra dokázala často hostující obranu zaskočit, a to míči za obranu do křídelních prostorů, kam kromě obou křídel nabíhali i krajní obránci. Bohužel po hříchu tyto akce většinou brankou neskončili. Té se hrstka diváků dočkala až po přímém kopu Marka Novotného. Ten nacentroval míč na přední tyč, kde jej sice polapil mladičký brankář hostí, avšak neudržel jej pevně ve svém stisku. A tak byl následně dotlačen i s míčem nabíhajícím Bečicou za brankovou čáru. Pak přišla temná chvilka v rozehrávce Slavoje. Fencík našel na vlastní polovině přesně kopačky soupeře, pro kterého už nebyl problém překonat vyběhnuvšího gólmana Pokorného. Do konce poločasu dokázal navrátit jednobrankové vedení domácím Jiří Kříž, když z levé strany hřiště napřáhl ke střele, která sice nebyla z kolonky nechytatelných, ale stačila na překonání brankáře. Ten na ní, i vzhledem ke své výšce, totiž neměl nárok. Dorostenci Slavoje sice mohli skóre několikrát navýšit, ale nebylo jim přáno a tak první poločas skončil za stavu 2:1.

Do druhé půle přinesl trenér Derganz několik změn. které se ukázaly i v herním projevu. Rychlonohý Kantor zatápěl hostující obraně z pravé strany hřiště a nejednou mu nechybělo mnoho k tomu, aby navýšil skóre. Oproti první půli, v té druhé se domácí mnohem častěji pokoušeli své útočné akce zakončovat. Bohužel tyto pokusy většinou měli daleko k ohrožení hostující branky. Na druhé straně se hosté pokoušeli překonat obranu domácích dlouhými míči, ale ani to k úspěchu nevedlo. Jistou dávku uklidnění měl přinést gól z kopačky Doležala, kterému míč naservíroval na zlatém podnose Kantor. Emoce na hřišti už nějakou dobu pracovaly. Hlavní rozhodčí Roman Jelínek nechtěl udělovat karty, a tak to na hřišti docela vřelo. Po odmávání či odpískání některé sporné situace tak nejednou docházelo ke slovním roztržkám mezi oběma stranami na hřišti i mimo něj. Když se pak po odpískání faulu ve středu hřiště strhla roztržka, měl sudí dost práce, aby roztrhl hráče od sebe. Fotbalová stránka hry tím samozřejmě dost upadala a utkání se více-méně dohrávalo. Hosté odpadli fyzicky a domácí hru kontrolovali. Přestože si vytvořili ještě dvě dobré příležitosti, skóre se již nezměnilo a tak dorost Slavoje zakončil přípravu výhrou 3:1.

Branky Třeště: Bečica Adam, Kříž Jiří a Doležal Milan

Rozhodčí: Jelínek Roman

Sestava: Pokorný (46. Vondruška) – Sáblík, Novotný Marek, Bečica, Kříž Michal – Šebela (46. Kantor), Kříž Jiří, Kříž Matyáš, Fencík Tomáš, Veverka (46. Kubát Štěpán)  – Doležal