Už i žáci si letos zahráli velký fotbal

Už i žáci si letos zahráli velký fotbal

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Kostelec

5 : 2 (4 : 0)

Ve čtvrtek 15. března 2018 si poprvé v letošním kalendářním roce zahráli „velký fotbal“ rovněž žáci a žáčci Slavoje. Na hřišti s umělým povrchem v Třešti přivítali své vrstevníky ze sousedního Kostelce. Oba týmy nakonec, i vzhledem k marodce, poskládaly kombinovanou jedenáctku složenou z mladších i starších žáků a odehráli utkání na 2×35 minut na celé hřiště.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím hráčům. Svého soupeře přitlačili na obranné polovině a bylo jenom otázkou času, kdy se prosadí gólově. To se povedlo po pěkné individuální akci Filipa Topinky, který po levé straně pronikl do šestnáctky hostí, obešel dva protihráče a kolem vybíhajícího gólmana Kostelec předložil míč před odkrytou branku Jakubu Komínovi 1:0. O pár minut později našel Martin Prášil v náběhu Vojtu Jiráka, který se protáhl mezi dvojicí stopérů a přesnou střelou k tyči navýšil vedení domácího celku. Jeden z nejlepších poločasů v žákovském dresu odehrál Filip Topinka. Ve 22. minutě posadil míč z rohového kopu přesně na hlavu svého bráchy Patrika a kostelecký brankář lovil potřetí míč ze své sítě. O pět minut později posunul míč na Vojtu Jiráka, který střelou na zadní tyč zaznamenal druhou trefu v utkání. V poslední minutě první půle ještě Filip Topinka vyslal zpoza šestnáctky dělovku na hostující branku, ale rozezněl pouze pravou tyčku.

Po změně stran byla hra vyrovnanější i díky nepřesnostem v domácí kombinaci. Na některých hráčích byl vidět tréninkový výpadek, částečně způsobený zdravotními důvody, ale i tréninkovou morálkou. Vázl pohyb bez míče a především přesnost přihrávek. Ke slovu se tak dostali hosté, kteří do Třeště přijeli pouze s desítkou hráčů a byli rádi, že jim domácí některé hráče na toto střetnutí zapůjčili. V modrožlutém dresu Kostelce se tak po umělce v Třešti chvíli proháněli např. Jan Široký, Kurt Krafka, Jakub Němeček a především třešťský odchovanec hrající v současnosti za Vysočinu Dan Bouchner. A byl to právě posledně jmenovaný, kdo dokázal dvěma brankami vývoj utkání zdramatizovat. Naopak na druhé straně se nedokázali hned několikrát prosadit hodně aktivní Martin Prášil, Vojta Jirák či Filip Topinka. Pověstného „bůra“ nakonec docílil pět minut před koncem zápasu Martin Prášil, který na čtyřikrát doslova protlačil míč přes hostujícího gólmana. Vzápětí dostali domácí výhodu přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti. Po faulu na Filipa Topinku si míč postavil jeho bratr Patrik a střelou přes zeď trefil spojnici břevna a tyčky. 

Trenér Jiří Gregor k utkání:

„Nebylo to z naší strany to nejlepší co umíme, ale jsem rád, že si kluci konečně zahráli velký fotbal. Bylo znát, že někteří nemají natrénováno, jak by mohli mít, ale to si musí uvědomit oni sami. Za týden v neděli už začínáme soutěž a já věřím, že náš výkon půjde nahoru“  

Branky: Vojtěch Jirák 2x, Jakub Komín, Patrik Topinka, Martin Prášil – Daniel Bouchner 2x

Rozhodčí: Jiří Nechvátal

Sestava: Filip Daněk – Martin Cína, Patrik Topinka, Adam Novotný, Jakub Němeček – Jakub Komín, Martin Prášil, Ondřej Pátek, Filip Topinka – Vojtěch Jirák, Šťastný David – střídali hokejově: Jan Široký, Kurt Krafka