Výsledek výkonu neodpovídá

Výsledek výkonu neodpovídá

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Centropen Dačice

7 : 2 (4 : 0)

Již druhé přípravné utkání mají za sebou dorostenci Slavoje Třešť. V sobotu 10. března 2018 v 11:00 hodin přivítali na umělé trávě v Třešti své vrstevníky z jihočeských Dačic. Účastník 1.A třídy jihočeského kraje je již tradičním soupeřem našeho dorostu v přípravě. V loňském roce vyznívaly výsledky příznivě pro náš celek (na jaře na UT v Třešti 4:3, v létě pak na trávě v Dačicích 3:0), ačkoliv výkony v obou duelech byly více než rozpačité.

Začátek zápasu byl z obou stran nervózní. Slavoj často volil dlouhou přihrávku za obranu, která ale ve většině případů končila u brankáře Dačic. Byl to tedy spíše souboj ve středu hřiště bez vážných šancí. Domácí však postupem času zpřesnili rozehrávku a začali diktovat tempo hry. To vyústilo ve 20. minutě v úvodní gól zápasu. Ten přišel z kopačky Pöndla, který po dlouhé přihrávce přeloboval golmana hostů. Úvodní branka přinesla klid do hry Třeště, která si tak začala vytvářet brankové příležitosti. Již po 5 minutách si na centr po rohovém kopu naběhl nikým nehlídaný Sáblík a svojí slabší nohou nekompromisně zakončil 2:0. Za chvilku to byl Matyáš Kříž, který s Kantorem běželi úplně sami na brankáře hostí. Kříž nahrál Kantorovi, který neměl sebemenší problém trefit prázdnou branku. Ani to nebylo z pohledu Slavoje vše. Ve 32. minutě se po rohovém kopu objevil na vápně opět osamocený Sáblík a vypálil. Jeho střela šla sice vedle, ale obránce Dačic střelu nešťastně tečoval do vlastní brány. Po čtvrtém gólu to však vypadalo, jako by domácí přestali hrát. Nechali tak hosty kombinovat i se dostat do zakončení. Všechny příležitosti Dačic však Pokorný dokázal zlikvidovat. A tak to byla znovu Třešť, která mohla změnit skóre. Kantor, Bečica, ani Kubát však nedokázali skórovat a do kabin se tak odcházelo za stavu 4:0.

Do druhého poločasu udělal trenér Derganz tři změny. Do hry se dostali dva mladí hráči, Hartl a Veverka, a do brány se místo Pokorného postavil Vondruška. Úvod druhého poločasu byl opět poněkud rozpačitý z obou stran. Po deseti minutách se k odraženému míči ve vápně dostal Jiří Kříž a bodlem prostřelil golmana hostů. Hned o minutu později na odražený míč nejrychleji zareagoval útočník Dačic a prostřelil bezmocného Vondrušku 5:1. Na branky štědrou 5-minutovku završil svým prvním gólem v dorostu střídající Veverka po přízemním centru Kubáta. Pak si však domácí opět vybrali svou slabou chvilku a na více než 20 minut úplně vypadli ze zápasu. Najednou na hřišti byli pouze hráči z jičních Čech, všude byli dřív a dominovali hře. Obrana Slavoje musela hasit jeden požár za druhým. Několika skvělými zákroky jí vypomohl i brankář Vondruška. V 70. minutě však i on kapitulovat. K míči se dostal rychlonohý hráč hostí, prošel přes dva bránící hráče a zakončil na vzdálenější tyč. Paradoxně tento gól Dačicím ublížil. Slavoj se vzpamatoval a vrátil do hry. Byli to opět domácí, kdo diktoval tempo hry a kdo si vytvářel šance. Po jedné takové centroval opět z levé strany aktivní Kubát. K zakončení se dostal střídající Hartl, který se nemílil a uzavřel tak skóre utkání na konečných 7:2.

Branky Třeště: Sáblík 2x, Pöndl, Kantor, Kříž Jiří, Veverka, Hartl

Rozhodčí: Kubala Pavel

Sestava: Pokorný (46. Vondruška) – Sáblík, Novotný, Bečica, Kubát – Kantor, Kříž Jiří (54. Veverka), Fencík Tomáš, Kříž Matyáš, Pöndl – Fencík Jiří (46. Hartl)