Čtyři branky za devět minut

Čtyři branky za devět minut

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Chotěboř „B“

4 : 2 (1 : 1)

Ve 12. kole I.A třídy skupina A se naposledy v letošním kalendářním roce na domácím hřišti svým fanouškům představili muži A. V neděli 22. října 2017 zde od 14:30 přivítali rezervní tým Chotěboře. Hosté přijeli posílení o čtveřici hráčů z Áčka s jediným cílem. Přerušit sérii pěti zápasů bez vítězství, v nichž si připsali pouhé 3 body za tři remízy a dvě porážky. Přičemž střelecky se prosadili až v tom posledním (doma s Dobronínem 2:2). Naopak hráči Slavoje chtěli navázat na úplně opačnou sérii. Již 5 kol nepoznali hořkost porážky a ztratili pouhé dva body za čtrnáct dní starou domácí remízu s Leštinou.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím. Už ve 2. minutě se dostal do zakončení Bláha. Nejprve si navedl před pokutovým územím míč na střed a střelou po zemi na bližší tyč jen o centimetry minul branku. O pět minut později poprvé zahrozil z přímého kopu starší z bratrů Svobodových Pavel, ale gólman hostí Chalupa míč s většími obtíži zkrotil. Skóre se poprvé měnilo po dvaceti minutách hry. Krejčí si našel odražený míč, prošel přes bránícího hráče a našel pod sebou Pavla Svobodu. Ten s pomocí teče obránce a od vzdálenější tyčky poslal Slavoj do vedení. Uběhlo pouhých deset minut a k další standardní situaci se postavil pro změnu druhý Svoboda – Jaromír. Na jeho centrovaný míč chybělo na zadní tyči Tauschovi pár centimetrů výšky. V 36. minutě se z třiceti metrů opřel do míče hostující Chlad a vymetl šibenici Kousalovi branky. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas otevřeli svou příležitostí hosté, ale Kousal byl na místě. Vzápětí se v obrovské příležitosti ocitl před brankou Chotěboře střídající Herkner, jenž v 18. minutě střídal zraněného Gutwalda (zlomený malíček). Jeho umístěnou hlavičku po centru Pavla Svobody však gólman Chalupa zázračně vyrazil. Po necelé hodině hry přišla pasáž, která rozhodla o konečném výsledku utkání. Fanoušci, kteří tou dobou stáli v klubovně frontu na „zlatavý mok“ mohli litovat. V 58. minutě se za hranicí vápna opřel do míče Ivan a bránícím hráčem tečovaná střela skončila ve stejné šibenici jako ta hostující z první půle. O čtyři minuty později zahrávali hosté rohový kop a stoper Málek nikým neatakován hlavou podruhé srovnal skóre utkání. To ale vydrželo pouhé tři minuty. Na hranici šestnáctky to byl opět Málek, kdo fauloval unikajícího Herknera. Míč si postavil Pavel Svoboda a svou třetí standardku v utkání proměnil ve vedoucí branku. Střeleckou desetiminutovku uzavřel domácí Tausch, jemuž posadil míč přesně na hlavu ze přímého kopu téměř od půlící čáry Jaromír Svoboda. Hostům nelze upřít snahu utkání zdramatizovat, ale na trvalejší tlak už neměli sílu. Muži Slavoje tak natáhli šňůru bez porážky už na šest utkání a věří, že uspějí i za týden v posledním podzimním klání na hřišti Bedřichova.

trenér František Cvach k utkání:

„Po dlouhé době jsme narazili na tým, který chtěl a uměl hrát fotbal. Díky nasazení obou týmů se bylo na co dívat a jsem rád, že jsme utkání zvládli. Pochválit musím Krejču, který dnes naběhal spousty kilometrů a byl vždy tam kde měl být. Mrzí mě odstoupení Gutwalda, jehož zranění se ukázalo vážnější a určitě nám bude chybět za týden na Bedřichově, stejně jako Nechvátal. Pochvalu za nasazení a bojovnost si dnes ale zaslouží celý tým.“

Branky: 20. a 65. Svoboda Pavel, 58. Ivan Daniel, 67. Tausch Michal – 36. Chlad Petr, 62. Málek Martin

Rozhodčí: Šrámek Zdeněk – Niederle Zdeněk, Bouda Josef

ŽK: 1:3

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J., Novotný, Kodys – Ivan, Gutwald (18. Herkner, 90. Kříž), Krejčí, Svoboda P. – Rod, Bláha (85. Kubala)

Několik fotomomentek z dílny Jaromíra Pokorného naleznete zde.