Dvě penalty za první poločas

Dvě penalty za první poločas

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

2 : 1 (1 : 1)

Teprve potřetí v právě probíhající sezóně se mladší žáci Slavoje představili svým fanouškům ve své domovské „aréně“. V neděli 15. října 2017 zde přivítali v 9. kole I.A třídy skupiny A své stejně mladé protihráče z Kamenice nad Lipou.

S úderem deváté hodiny začalo na rosou zmáčeném hřišti zajímavé utkání. V domácím dresu se už tradičně představilo několik hráčů starší přípravky, kteří si ale opět proti větším a starším protihráčům počínali nebojácně a tak byla hra víceméně vyrovnaná. Bojovalo se především ve středu hřiště a do zakončení se oba celky dostávaly jen těžko. O první změnu skóre se tak postaral střelou ze značky pokutového kopu kapitán Slavoje Ondřej Pátek, jenž si sám pro penaltu došel individuálním průnikem do pokutového území hostí. Na druhé straně o chvíli dříve hasil svůj nepovedený odkop brankář Filip Daněk a na brankové čáře zbytečně fauloval útočníka Slovanu. I zde hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Nabídnutou šanci však hostující hráč neproměnil. Vyrovnání se hosté dočkali v 19. minutě. Postaral se o něj kamenický Přibyl. Do kabin a tak se šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran byl asi nejvíce aktivní Honza Široký, jenž hned ve druhé minutě utekl po pravém křídle, střelou na vzdálenější tyč nedal gólmanovi hostí šanci a poslal Slavoj do vedení. Vstřelená branka jej nakopla a podnikal další a další nebezpečné výpady, po kterých před branku hostí posílal řadu nebezpečných centrů či přihrávek. Jeho spoluhráči však žádnou z nich nedokázali využít. Ke gólu byli blízko pokusy Martina Štěpánka, Jakuba Komína či Vojty Jelínka. Protože ani Filip Daněk v brance domácích nepustil ve zbytku utkání za svá záda jediný míč, připsali si mladí fotbalisté Slavoje čtvrtou, byť nejtěsnější výhru v soutěži.

Branky: 10. Pátek Ondřej (p.k.), 32. Široký Jan – 19. Přibyl Šimon

Rozhodčí: Hanzl Daniel

Sestava: Daněk Filip – Široký Jan, Novotný Adam, Gregor Tomáš – Němeček Jakub, Pátek Ondřej, Jelínek Vojtěch, Komín Jakub – Svoboda Matěj – střídali: Melichar Jiří , Šťastný David, Šebelová Adriana, Gregorová Katěřina a Melichar Lukáš