Ještě že neměli laso…

Ještě že neměli laso…

TJ Slavoj Eurotech Třešť “C“ – Sokol Košetice “B“

3 : 3 (2 : 3)

Naposledy v letošním kalendářním roce se svým příznivcům představili zkušení hráči Celticu. V neděli 15. října 2017 odpoledne přivítali na domácí půdě v posledním podzimním kole IV. třídy Pelhřimovska rezervu Sokola Košetice. Ani tento duel si nenechal ujít nejzkušenější hráč Celticu Luboš Veselý, který pro Vás z tohoto důležitého klání, plného zajímavých momentu, připravil reportáž. 

V neděli se hrál na hřišti v Třešti „zápas podzimu,“ jak se často v tisku s oblibou používá. Celtic nastoupil proti ambicióznímu soupeři Sokola Koštetice B, který by jistě rád postoupil do III. třídy už jenom vzhledem k tomu, že „áčko“ hraje krajský přebor. Utkání skončilo remízou dle mého názoru zaslouženou. Domácí posíleni o Pavla Svobodu v závěru sice mohutně finišovali, ale na vstřelení vítězné branky to nestačilo, a je třeba sportovně uznat, že bez Pavla by nejspíš nevyválčili ani ten bod. Hosté se samozřejmě také posílili, takže úroveň hry byla o poznání vyšší, než jak tomu v „pralese“ obvykle bývá. 

Skóre zápasu otevřel hostující Pavel Machovec už v 8. minutě, když zužitkoval nedorozumění v obraně domácích a střelou pod břevno nedal Jindřichovi šanci. O vyrovnání se postaral v 11. minutě Roman Bartušek, když se po skvělém prostrčení Martina Kubů a střele Zdeňka Vaška dostal ve skrumáži k míči a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Celtic se ale z vyrovnávací branky dlouho neradoval, protože v 16. minutě se na hranici velkého vápna šikovně uvolnil Martin Langr a přízemní střelou na vzdálenější tyč opět strhl vedení na stranu hostí. Domácí se nehodlali s nepříznivým stavem smířit, neustále podnikali protiútoky do často rozhozené obrany sebevědomých Košetic. Jejich snaha přinesla ovoce ve 28. minutě, kdy Pavel Svoboda posadil z rohového kopu míč na hlavu Standy Bartuška, a ten rozvlnil síť hostů podruhé. Skóre se ovšem do poločasu změnilo ještě jednou a opět v neprospěch domácích, kteří stále jako by tahali za kratší konec provazu… Ve 40. minutě se po rychlém protiútoku, který se domácím nepodařilo zastavit, dostal v hloubi pokutového území k míči agilní Pavel Machovec a svou druhou brankou stanovil poločasový stav zápasu na 2:3.

Do druhého poločasu šli domácí s tím, že stav 2:3 je stále hratelný a zápas rozhodně není ztracený. Obzvlášť, když měli ve svých řadách Pavla Svobodu, který se rozehrál k velkému výkonu. Hosté se snažili zastavovat jeho průniky všemožnými způsoby, z nichž většina byla daleko za hranicí pravidel, některé fauly byly více než brutální. Dva hráči hostí také díky tomu museli po druhé žluté předčasně do sprch. Ještě že neměli laso, jinak by Třešť o tohoto skvělého fotbalistu pravděpodobně přišla. Právě jeho zásluhou se Celticu podařilo bohužel už jenom vyrovnat v 73. minutě, kdy si na jeho centr za obranu naběhl Luboš Mikeš a stanovil skóre na 3:3.

Zápas o první příčku tabulky skončil remízou, která ani pro jeden tým nic neřeší a vše je stále otevřené.

Na závěr ještě jednu poznámku. Do vývoje utkání zásadně zasáhla hrubka rozhodčího Matouše, který ze zcela nepochopitelných důvodů „neviděl“ brutální sražení Romana Krcha v pokutovém území hostí, přestože spíš vyplynulo ze zápalu do hry, než z úmyslu zranit. Rozhodčí nejen že neodpískal faul, ale nechal pokračovat ve hře, přestože náš hráč zůstal po tomto zákroku ležet otřesený na trávníku. Neviděl? Přehlédl? Nechtěl vidět? Nezkušenost? Nekompetence? Nevím, nechci soudit. Jedno je ale jisté. Bylo to velice nebezpečné a všem nám při pohledu na tu srážku zatrnulo.

Branky: 11. Bartušek Roman, 28. Bartušek Stanislav, 73. Mikeš Lubomír – 8. a 40. Machovec Pavel, 16. Langr Martin

Rozhodčí: Matouš Jakub

ŽK: 2:7

ČK: 0:2

Sestava: Jindřich – Gregor, Maryška, Bartušek St., Nechvátal – Růžička, Hochman, Kubů, Krch – Vašek, Bartušek R. – v průběhu zápasu střídali hokejově: Veselý, Janák, Mikeš, Svoboda P.