Emoce na hřišti i v hledišti

Emoce na hřišti i v hledišti

TJ Sokol Mírovka – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 3 (2 : 2)

Trochu netradičně v sobotu vyrazil A-tým mužů Slavoje k dalšímu soutěžnímu utkání I.A třídy kraje Vysočina skupina A. Odpoledne 14. října 2017 se jeho hráči představili na předměstí Havlíčkova Brodu – v Mírovce. Místní TJ Sokol v minulém soutěžním ročníku suverénně vyhrál I.B třídu a postoupil do I.A třídy, kde se zatím potýká s nevyrovnanými výkony. Doma na malém hřišti dokázal potrápit řadu favoritů a naopak na hřištích soupeře se mu už tolik nedaří. 

Již před zápasem z obhlídky hrací plochy bylo zřejmé, že to bude těžké utkání s řadou osobních soubojů, které mohou rozhodnout standardní situace. Už ve třetí minutě domácí využili chvilkového zaváhání hostující obrany při autovém vhazování. Rychle vhodili míč do hry a přízemní centr uklidil do sítě na zadní tyči číhající Němec. Hosté vyrovnali o minutu později. Pavel Svoboda posunul míč mezi domácími stopery na nabíhajícího kapitána Roda a nejlepší střelec Slavoje nezaváhal a srovnal skóre. Stejná dvojice se ocitla v obrovské příležitosti o pět minut později. Tentokrát nahrával Rod a Pavel Svoboda zakončil těsně vedle levé tyčky. Rovněž u další příležitosti Slavoje byl Rod. Dlouhým autovým vhazováním našel v pokutovém území Sokola nabíhajícího Lacinu, ten ale těžký míč netrefil. Ve 23. minutě šli domácí znovu do vedení. Standardní situaci na půlící čáře rozehrál nejlepší hráč Sokola Kaplan na krátko, míč se k němu vrátil, následoval centr na zadní tyč, který nedokázal odvrátil Gutwald a za ním číhající útočník Mírovky vrátil domácímu celku jednobrankový náskok. Své předchozí zaváhání napravil Gutwald ve 37. minutě, kdy vysunul na pravé straně Lacinu a ten střelou po zemi na zadní tyč podruhé srovnal vývoj utkání. 

Po změně stran to byli domácí, kdo začal aktivněji, ale do zakončení se nedostávali. Ve čtvrté minutě druhé půle se pokusil individuálně projít Gutwald, byl ale faulován a ke standardní situaci z pětadvaceti metrů se postavil Novotný. Jeho dělovku sice dokázal Berky v brance Sokola vyrazit, ale na dorážku Pavla Svobody už reagovat nestihl. Hráči Slavoje se tak poprvé v utkání dostali do vedení a bylo na domácích s tím něco udělat. Přidali na důrazu, což jako první odnesl Lacina. Po likvidačním faulu Němce, oceněném pouze žlutou kartou, musel střídat a na hřiště se tak dostal Nechvátal. A byl to právě on, kdo v 65. minutě prošel napříč přes polovinu hřiště až do šestnáctky Mírovky, ale v rozhodující chvíli jej o míč obral obránce Sokola. Domácí hrozili především ze standardních situací, ale s těmi si obrana Slavoje v čele s Kousalem v brance poradila. Na druhé straně v nadějné příležitosti přestřelil Rod a o několik minut později střelu Pavla Svobody dokázal špičkou nohy vyrazit gólman Berky. S blížícím se koncem utkání stoupali emoce na hřišti i v hledišti a především určitá část domácích příznivců dosti nevybíravými a vulgárními výrazy častovala hostující hráče i lavičku. Takovéto chování je naprosto nevhodné a na hřiště či do hlediště nepatří i s ohledem na to, že mu nechtěně přihlíží a naslouchá řada dětí a potencionálních budoucích fotbalistů. Jednogólové vedení už hosté udrželi a potřetí za sebou vezou ze hřiště soupeře plný bodový zisk.

trenér František Cvach k utkání:

„V první půli jsme opět inkasovali díky nekoncentrovanosti při dvou standardních situacích. Pokolikáté už. Na druhé straně potřebujeme tak šest tutovek, abychom dali jednu, dvě branky. Dnes musím  kluky pochválit především za bojovnost, díky níž si vítězství zasloužili. Co ale nechápu a nikdy chápat nebudu je chování některých diváků. Vulgární slovní napadání a urážení  hostujících hráčů a trenérů bylo opravdu přes čáru….“ 

Branky: 3. Němec Roman, 23. Bláha Jan – 5. Rod Štěpán, 37. Lacina Michal, 49. Svoboda Pavel

Rozhodčí: Bílek Zdeněk, Bula Nikola, Kubeš Petr

ŽK: 1:3

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J., Novotný, Kodys – Lacina (56.Nechvátal), Gutwald, Krejčí, Svoboda P. – Rod, Bláha (80. Ivan, 88. Kubala)