Z "předměstí Třebíče" se body nevozí

Z „předměstí Třebíče“ se body nevozí

TJ Sokol Brtnice – TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“
3 : 1 (1 : 1)

V 9. kole Okresního přeboru zajížděla v sobotu 30. září 2017 třešťská Benfica do Brtnice, tedy na hřiště jednoho s aspirantů na postup do I.B třídy, který v letošní sezóně ještě nepoznal hořkost porážky. Navíc se musela obejít bez brankářské opory Šebesty, a tak se mezi tři tyče postavil zatím ještě dorostenec Vondruška. Je třeba ještě podotknout, že na hřišti v Brtnici se týmům třešťského Slavoje dlouhodobě nedaří a body si z „předměstí Třebíče“ odváží jen minimálně.

Na nerovném a nepříliš kvalitním terénu, kde místy bylo spíše bláto než tráva, se příliš pohledný fotbal nehrál. Kombinačně to nešlo, neboť míč hodně odskakoval, a tak se oba celky uchýlily ke dlouhým nakopávaným míčům, které ale povětšinou končily na kopačkách soupeře. Do vedení šli domácí v 15. minutě, když Tomáš Doležal využil chybu hostujícího obránce Svobody v rozehrávce a tváří v tvář Vondruškovi nezaváhal. Hosté vyrovnali v závěru prvního poločasu. Lašan poslal středem hřiště přesný míč na důrazného Švejdu, ten prostrčil míč za obranu na nabíhajícího „rychlíka“ Herknera, který pod vybíhajícím gólmanem Sokola vrátil hostující celek do zápasu.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hrstka domácích fanoušků tak viděla vyrovnané utkání plné soubojů ve středu hřiště s minimem zakončování od obou celků. Přesto nakonec odcházeli domů spokojenější než hosté. V 62. minutě si hráči Slavoje špatně rozebrali soupeře při autovém vhazování. Míč letěl na volného Davida Zeleného, který střelou z první z dobrých 25-ti metrů vymetl šibenici Vondruškovi branky. Hosté poté prostřídali a na hřiště se dostali Kubala a Vondrák, ale ani tato změna vyrovnání nepřinesla, naopak. Definitivní tečku za utkáním udělal čtyři minuty před koncem opět domácí Tomáš Doležal, jenž se nejlépe zorientoval v šestnáctce Slavoje, když se k němu míč odrazil po několika neúspěšných pokusech třešťských bránících hráčů poslat míč do bezpečí.

I přes porážku v Brtnici si třešťská Benfica v soutěži jako nováček nevede vůbec špatně a po 9. kole okupuje klidný střed tabulky, tedy přesně ta místa, kde si přál trenér Muríňo i většina hráčů.

Branky: 15. Doležal Tomáš, 62. Zelený David, 89. Doležal Tomáš – 43. Herkner Petr

Rozhodčí: Jakl Tomáš – Bílý Tomáš

ŽK: 2:0

Sestava: Vondruška – Procházka, Novák, Svoboda F. (65. Kubala), Lašan – Lupač, Kříž, Vrátil, Švejda (69. Vondrák) – Herkner, Pěnička