Hněvkovice kouzla zbavené…

Hněvkovice kouzla zbavené…

TJ Slavoj Eurotech Třešť “C“ – TJ Sokol Hněvkovice

4 : 1 (0 : 0)

V neděli 01.10.2017 přivítali na domácím hřišti třeští matadoři soupeře z Hněvkovic. Již tradičně pro Vás svůj referát připravila stálice v dresu Slavoje Lubomír Veselý:

„Náhodný divák by určitě nevěřil, že souboje Celticu s celkem Hněvkovic patřily ještě před několika lety, kdy za hosty nastupovali mladí hráči z Humpolce, k tvrdým prestižním utkáním, v němž nebylo favorita. Tým, který tuto neděli zavítal do Třeště, nebyl ani stínem dřívějšího mužstva. Působil odevzdaně a fotbalově v pohodě hrajícím domácím nestačil.

Hned od úvodního hvizdu rozhodčího zamkli domácí mužstvo hostí před jejich branku a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí i střelecky. Došlo k tomu ve 13. minutě, kdy Hochman nádherným pasem uvolnil Mikeše, který podél bezmocného brankáře Hněvkovic otevřel skóre. Celtic stupňoval tlak a v 19. minutě se dočkal podruhé, když přetažený centr vrátil před branku Veselý na volného St. Bartuška, který z malého vápna nezaváhal a zvýšil na 2:0. Třetí branky se diváci dočkali v 26. minutě, když Kubů vystihl nepřesnou rozehrávku stoperů hostí a tváří v tvář gólmanovi hostí se nemýlil a upravil na poločasových 3:0.

Do druhého poločasu nastoupili domácí se změnami v sestavě očividně uspokojeni jak stavem zápasu, tak dosavadním průběhem hry. Ubrali na agresivitě a přidali na rozšafné profesorské hře, což jim očividně nesvědčilo. Umožnili tak soupeři dostat se na dostřel branky mnohem častěji, než v první půli, a rezultoval z toho také jediný úspěch Hněvkovic, které v 82. minutě snížili Bočkem na 3:1. Zanedlouho poté se dostal do samostatného úniku hráč hostí Anděl, ale jeho pokus zlikvidoval pozorný Jindřich. Poslední zápis do listiny střelců obstaral v 88. minutě svou druhou brankou St. Bartušek.

Vítězství nestálo Celtic mnoho sil, ale teprve poslední dva zápasy podzimní sezóny ukážou, jestli velice lichotivé umístění v tabulce udrží. Už příští utkání na horké půdě v Jiřicích naznačí mnohé.“

Branky: 13. Mikeš Lubomír, 19. a 88. Bartušek Stanislav, 26. Kubů Martin – 82. Boček Josef

Rozhodčí: Martin Faltýnek

ŽK: 2:4

ČK: 0:1 (89. Brázda Jan)

Sestavy: Jindřich, Veselý, Bartušek St., Gregor, Nechvátal, Hochman, Kubů, Mikeš, Růžička, Bartušek R., Jelínek M., střídali: Janák, Rod, Novák J.