Jedna půlka nestačí

Jedna půlka nestačí

SFK Vrchovina – TJ Slavoj Eurotech Třešť

5 : 3 (1 : 3)

V neděli 17.9. 2017 zajížděli naši dorostenci jako předposlední tým tabulky na hřiště „nováčka“ do Nového Města na Moravě. Zdejší tým po minulé sezóně sestoupil z Divize a nikdo nevěděl, co přesně může od zdejších hráčů očekávat.

Hosté tentokrát překvapivě nezaspali úvod utkání (jak se již stalo jejich zlozvykem), ale naopak vrhli se na soupeře od úvodních chvil. Když se pak navíc ujalo napadání rozehrávky a Kantor si na středu hřiště našel trochu prostoru šel Slavoj hned z první akce zápasu do vedení. To pořádně zaskočilo domácí, kteří se z toho dobrou čtvrt hodinu otřepávali. Nepřesně kombinovali, prohrávali osobní souboje, a nesbírali odražené míče. V těchto statistikách naopak excelovali hosté, kteří tak nepotřebovali moc mezihry, aby se dostávali do šancí, či zakončení. Když pak navíc dostal ve vápně míč Pöndl, který ho od nohy daleko nepustí, smrdělo to nejednou penaltou. A právě pro tu si došel již v 8. minutě. Tu s přehledem proměnil kapitán Třeště Novotný. Jenže ochrnutí domácích, které první dvě rychlé inkasované branky způsobily, nemohlo trvat věčně. Domácí tým se postupně dostával do hry a s přibývajícím časem na hřišti dominoval. Hrou po zemi se domácím Slavoj nevyrovnal, osobní souboje již tak často nevyhrával a u odražených míčů byli dříve domácí a tak si postupně vytvářeli příležitosti. Když si míč našel ve 20. minutě osamoceného Dobrovolného, bylo to pro domácí rázem veselejší. Slavoj však nezahodil flintu do žita. Stačil jeden – dva vyhrané souboje v řadě, rychlá kombinace a šanci měl i on. Zhruba deset minut před přestávkou si na centrovaný míč naskočil Jirka Fencík a vrátil Slavoji dvoubrankové vedení. Ještě před poločasovým hvizdem ale musel střídat kvůli problémům s třísly, což byl jeden z impulzů, který Slavoj ještě více otupil.

Vstup do druhé půle byl v domácí režii. Najednou to byli oni, kdy byl všude. Rychlou kombinací a výhrami v osobních soubojích, spolu s dobrým napadáním rozehrávky, nedávali Slavoji moc prostoru. Ten se tak musel mnohdy uchýlit k dlouhým balónům, které se však rychle vraceli zpět. Záloha proto mnohdy nevěděla kam dřív skočit a byla všude pozdě. Spolu s přesnými pasy to pak pro Vrchovinu znamenalo, že chodila do přečíslení, ve kterých si dokázala poradit. Již v 57. minutě tak snižoval na rozdíl jediné branky Chytrý, který využil zmatku v brankovišti hostí. Navíc se při zákroku zranil hostující brankář Vondruška a své místo tak musel přepustit Pokornému. Pár minut poté přišla série tří branek, jako přes kopírák. Třikrát šli domácí do přečíslení a třikrát dali míč pod sebe na volného hráče, který s přehledem zavěsil. V tu chvíli to bylo o psychice. Již po brance na 2 : 3 byli domácí na koni a hosté naopak opařeni. Psychika dělala své i po zbytek utkání. Deky v podobě tří rychle inkasovaných branek již se dorost Slavoje nezbavil. Po nadějném poločase tak neveze z podhůří Žďárských vrchů ani bod.

Branky: 20., 65. a 66. Dobrovolný Vojtěch, 57. Chytrý Josef, 70. Liška Jan – 1. Kantor Martin, 9. Novotný Marek (p.k.), 37. Fencík Jiří

Rozhodčí: Soukupová Věra

ŽK: 2:0

Sestava: Vondruška (58. Pokorný) – Budíček (70. Mezera), Novotný, Bečica, Kubát – Sáblík, Kříž Jiří, Kantor, Kříž Matyáš (79. Veverka), Pöndl – Fencík Jiří (44. Hartl)