Jindřich! Jindřich! Jindřich!

Jindřich! Jindřich! Jindřich!

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – TJ Nová Cerekev
3 : 1 (1 : 1)

Přímý souboj o první místo v tabulce IV. třídy Pelhřimovska čekal v neděli 10. září 2017 na hráče třešťského Celticu. Na domácí půdě přivítali ambiciózní celek z Nové Cerekve. Report z tohoto jistě zajímavého utkání pro Vás opět připravil Luboš Veselý.

Fotbal je nádherná kolektivní hra, kterou všichni milujeme, a jedinec bez kolektivu v ní prakticky nemá šanci na úspěch. Opačně to ale občas funguje, že jedinec spasí celý tým, a to nám v celé kráse dokázal Jindra Jindřich. Svými nevídanými zákroky mnohdy téměř za hranicí lidských možností a proti fyzikálním zákonům přiváděl sebevědomé hráče hostí k zoufalství.

Celtic nastoupil v neděli k zápasu o první místo proti ambicióznímu celku z Nové Cerekve. Hosté začali od první minuty dokazovat, proč jsou v tabulce tak vysoko, a zatlačili domácí před jejich branku. Šance střídala šanci a s Celticem to vypadalo zle nedobře. Naštěstí, jak jsem předeslal, stál v brance neprůstřelný Jindřich, který kapituloval pouze v 9. minutě, kdy nedosáhl na hlavu hostujícího Sůvy, kterou ještě tečoval obránce domácích. Celtic se už tradičně rozjížděl sice pozvolna ale viditelně. Po pohledné akci ve 14. minutě zahrál ve velkém vápně hostující hráč rukou, následoval pokutový kop, který proměnil Roman Krch ve vyrovnávací branku. Poté opět přitlačili hosté a hráči Celticu čekali na poločas jako na smilování. Naštěstí se dočkali bez ztráty kytičky.

V druhém poločase už nebyla převaha hostí zdaleka tak intenzivní. Naopak do šancí se dostávali i domácí a své umění musel několikrát ukázat i gólman Nové Cerekve. Zdálo se, že zápas spěje do remízového konce, což by asi brali spíše domácí než hosté, leč osud tomu chtěl jinak. V 74. minutě se dostal v pokutovém území k balonu Honza Novák, uplatnil svou postavu, když si udělal místo mezi obránci a levou nohou rozesmutnil celý hostující celek. Honza, který nastoupil za Celtic poprvé a dostal se „na plac“ až v druhém poločase, měl v zápase více světlých okamžiků a byl pro hru Celticu velkým přínosem. On sám si pochvaloval, jak se mu s „dědkama“ dobře hrálo a jak si zápas užíval. Odpověď z kabiny zní, když budeš makat, není vyloučeno, že si s Celticem ještě zahraješ.

Ještě jeden muž se nesmazatelně zapsal do historie zápasu. Milan Hochman, hrající legenda třešťského fotbalu, který vybojoval v dresu Slavoje spoustu skvělých zápasů, se v poslední době začal na hřišti věnovat i jiné činnosti. Stává se z něho kibic, který vidí spoustu situací jinak a radí spoluhráčům, co by měli a jak by měli, případně co by neměli. Ti to samozřejmě nesou s větší či menší nevolí. Nicméně když se Milan věnuje fotbalu, nenechá nikoho na pochybách, že ho rozhodně nezapomněl a pořád má co nabídnout. Dokázal to v 89. minutě, když se dostal k míči u branky hostí, obešel nepohyblivého stopera, nezazmatkoval a s přehledem zkušeného borce uzavřel účet zápasu na 3:1. 

Vítězství Celticu se rodilo těžko a porodní bolesti některé borce totálně vyšťavily, nicméně porazit výborně připraveného soupeře potěšilo a umožnilo Celticu vyhřívat se další týden na špičce tabulky.

Zápas rozhodoval nepřesný rozhodčí Martin Babák, který upřel domácím několik zákroků, přičemž faul na Hochmana v prvním poločase hlasitě volal po druhém pokutovém kopu, nicméně mladý arbitr vše s bohorovným klidem přešel.

Branky: 14. Krch Roman (pen.), 74. Novák Jan, 89. Hochman Milan – 9. Sůva Jaroslav

Rozhodčí: Babák Martin

ŽK: 1:4

Sestava: Jindřich – Gregor, Maryška, Bartušek S., Nechvátal – Růžička, Kubů, Hochman, Mikeš – Krch, Bartušek R. – střídali hokejově: Rod, Janák, Vašek, Veselý, Novák Jan