Bojovnost je potřeba!

Bojovnost je potřeba!

SK Pernštejn Nedvědice – TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 1 (0 : 1)

Neděle 3. září 2017 znamenala pro naše dorostence otřesnou cestu za nepříjemným soupeřem na nekvalitní hřiště. Nečekal je totiž nikdo jiný, než tým z pod Pernštejna – Nedvědice, jehož fotbalový stánek leží až za samotnou hranicí kraje Vysočina v kraji Jihomoravském ve vzdálenosti přibližně 100 km. Už v 13:00 proto vyrazili k zápasu, jehož úvodní hvizd byl naplánován na šestnáctou hodinu.

Hřiště jako tradičně nezklamalo. Nevyzpytatelný vítr, který se údolím, v němž se městys i samotné hřiště nachází, v různých intenzitách prohání, nebyl jediný problém. Po dešti jenž se přes tento region prohnal, zůstaly některé části hřiště jen lehce pokropeny, zatímco jinde se voda držela  v bahnitým kalužích. V samotném brankovišti se pak podle slov gólmana Pokorného: „Ani nedalo odrazit.“

Bohužel ani v tomto utkání si Slavoj neodpustil svůj tradičně vlažný start na hostujícím stadiónu. I díky tomu, že se až do 30. minuty na hřišti neobjevil nejnebezpečnější hráč soupeře Vašíček, se skóre neměnilo. Domácí – tradičně silní v osobních soubojích, totiž postupem času začali ztrácet míče ve středu. Slavoj naopak brzy pochopil, že je třeba zjednodušit hru a přidat v soubojích. To nakonec pomohlo a hosté si v první polovině vytvořili několik dobrých příležitostí. Především, když se hráči Slavoje uchýlili k rychlé kombinaci na jeden/dva doteky, díky které obcházeli většinu domácích bránících hráčů jako kužely. Vypadalo to ale, že ani to nebude stačit ke vstřelení branky. Nakonec v úplném závěru první půle dokázal Budíček po přihrávce Matyáše Kříže nalézt v pokutovém území Doležala, který uklidil míč do branky. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Slavoji opět nevyšel vstup a do hry se dostával velice pomalu. V osobních soubojích se – vzhledem ke skóre –  logicky ještě více přiostřilo, přesto si šance vytvářeli oba týmy. Domácí těžili především z rychlých kontrů a dlouhých míčů, hosté z pohledných a rychlých kombinací. Dvakrát se ve vyložené příležitostí ocitl Jirka Fencík. Bohužel mu chybělo více klidu při zakončení a branku netrefil. Skóre se tak podle pravidla „Nedáš – Dostaneš!“ měnilo v 68. minutě na druhé straně. Ve středu hřiště hosté propadli ve dvou soubojích, v šestnáctce se pak mezi obránci na centr pověsil právě střídající Vašiček a bylo vyrovnáno. Poté už to byl tuhý boj. Oběma týmům docházeli síly ale přesto se snažili přetáhnout vítězství na svojí stranu. Šancí bylo dostatek a i když v samotném závěru dostali oba celky “k dispozici“ po jednom přímém kopu poblíž šestnáctky, skóre se do závěrečného hvizdu nezměnilo. Slavoj tak získal svůj první letošní bod ze hřišť soupeře. Po třech odehraných kolech a dvou odehraných utkáních (V druhém kole měli doma uvítat Telč, která ale svůj tým odhlásila) se proto v sobotu 9 září 2017 v 16:00 představí poprvé na domácím pažitu.

Branky: 68. Vašíček Martin – 44. Doležal Milan

Rozhodčí: Bula Nikola

Sestava: Pokorný – Kříž Michal, Novotný, Bečica, Doležal (80. Vondruška) – Budíček (70. Hartl), Fencík Tomáš, Kříž Matyáš, Kříž Jiří, Sáblík (73. Mezera) – Fencík Jiří