Obě branky dělilo pár desítek vteřin

Obě branky dělilo pár desítek vteřin

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Kostelec

2 : 1 (2 : 0)

V minulém kole hráči A-týmu Slavoje ztratili dobře rozjeté utkání na hřišti v Havlíčkově Borové během třinácti minut druhé půle a podobný scénář rozhodně nechtěli připustit v dalším kole na domácí půdě. V neděli 3. září 2017 zde přivítali v derby sousední Kostelec. Hosté do letošního ročníku A třídy vstoupili mnohem lépe než třešťští fotbalisté a první porážku si připsali až minulý týden, kdy na domácím hřišti podlehli po boji hráčům Dobronína 2:3.

Hned v úvodu utkání vylekal více než stovku příznivců Slavoje nejlepší hráč a střelec hostujícího celku Číhal. Ve třetí minutě se z pravé strany řítil sám na strážce domácí svatyně Kousala, ale v koncovce selhal a mířil vysoko nad bránu do ochranné sítě. To domácí šli hned z první nebezpečné akce do vedení. Zhruba po čtvrthodině hry dokázal hostující gólman Novák odvrátit střelecký pokus domácích pouze na rohový kop. Centrovaný míč Pavla Svobody si pak na přední tyči našel nabíhající Rod a elitní sniper vracející se po zranění se nemýlil. Neuběhlo ani šedesát vteřin, když Herkner využil zaváhání hostujícího stopera při rozehrávce, obral ho o míč a řítil se sám na Nováka. Nezazmatkoval a podél vybíhajícího gólmana hostí zařídil pro Slavoj dvoubrankové vedení. Hrači Kostelce byli vývojem utkání zaskočeni a do poločasového hvizdu hlavního rozhodčího už domácího brankáře neohrozili. Naopak domácí byli dál aktivní a mohli ještě navýšit vedení. Nejprve se do dobré příležitosti dostal po pěkné kombinační akci Pavel Svoboda, ale jeho pokus skončil pouze na tyči hostující branky. V závěru ještě po standardní situaci Pavla Svobody mířil hlavou těsně nad branku Kodys.

Po změně stran se domácí více zatáhli (snad pod vědomím toho, že před týdnem právě dvoubrankový poločasový náskok ztratili) a nechali více hrát hráče Kostelce. Ti měli obrovskou příležitost v 67. minutě, kdy se po centru z pravé strany ocitl sám v malém čtverci hostující Gabrhel a ač nejmenší hráč na hřišti hlavičkoval mimo tři tyče. O pět minut později už se hosté dočkali. Zpoza šestnáctky napřáhl ke střele Čekal a trefil přesně levý horní roh Kousalovy branky 2:1. Po kontaktním gólu se domácí ještě více zatáhli a hosté se čím dál víc tlačili za vyrovnáním. Díky tomu však v jejich obraně vznikali okna, kterých využíval především rychlonohý Herkner k nebezpečným kontrům. Při jednom takovém byl hostujícím obráncem atakován, přesto souboj ustál a řítil se sám na gólmana, s nímž se na hranici šestnáctky dostal do kontaktu. K překvapení všech, včetně svých kolegů na pomezních čarách, však hlavní rozhodčí Kopřiva ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu Herknerovi a poslal jej předčasně do sprch. O pět minut později potkal stejný osud i hostujícího Číhala, a tak utkání dohrávalo na každé straně o jednoho hráče v poli méně. V nastaveném čase dokázali hosté dostat míč do Kousalovy branky, ale hlavní rozhodčí Kopřiva gól po poradě s pomezním neuznal, neboť hráč Kostelce posunul míč za záda Kousala rukou. Domácí si tak letos poprvé připsali plný bodový zisk a odpoutali se ode dna tabulky.

trenér František Cvach k utkání:

„Ani v pátém utkání sezóny jsme nebyli kompletní. Opět jsou někteří hráči na dovolené! Na druhou stranu se do sestavy po zranění vrátil Lupač a v obraně to hned bylo znát. Zaslouží si absolutorium. Vůbec nebylo znát, že byl měsíc mimo. Stejně se vedlo i Rodovi, který svým důrazem a tahem na branku na soupeře platil. Příští týden nás čeká utkání v Dobroníně a já věřím, že snad už budeme kompletní a silného soupeře potrápíme.“ 

Branky: 14. Rod Štěpán, 15. Herkner Petr – 72. Čekal Michal

Rozhodčí: Kopřiva Miroslav – Doskočil Pavel, Masopust Václav

Delegát FA: Šula Jaroslav

ŽK: 4:2

ČK: 1:1

Sestava: Kousal – Kodys, Bláha, Lupač, Ivan – Kantor, Svoboda P., Svoboda J., Nechvátal (85. Kubala) – Herkner, Rod (90. Kříž)