Domácím stačilo 13 minut!

Domácím stačilo 13 minut!

TJ Sokol Havlíčkova Borová – TJ Slavoj Eurotech Třešť

3 : 2 (0 : 2)

Po nepovedeném domácím utkání proti Žirovnici, zajížděl A tým mužů Slavoje v neděli 27. srpna 2017 k dalšímu soutěžnímu utkání na hřiště posledního týmu I.A třídy skupina A do Havlíčkové Borové. Domácí celek v úvodních třech kolech nedokázal vstřelit ani branku a bez bodového zisku a skóre 0:4 se krčí na samém chvostu průběžné tabulky.

Začátek zápasu vyšel lépe hostům, drželi více míč na svých kopačkách a domácí k ničemu nepouštěli. Již ve 3. minutě měl po centru Laciny příležitost Herkner, ale branku minul. Slavoj nadále kontroloval hru a přišla odměna. Nepřesnou střelu Míry Svobody doběhl Herkner, v klidu si zastavil míč a přesně našel Nechvátala, který nedal gólmanovi šanci 0:1. Po inkasovaném gólu se domácí dostali do hry, ale s jejich nakopávanými míči neměla obrana Slavoje příliš problémů. Naopak kombinační hrou po zemi si hosté vytvářeli další šance. Blízko gólu byl Bláha jehož hlavička po přímém kopu Gutwalda jen těsně minula pravou tyč domácí brány. Brankou neskončila ani tvrdá střela Svobody, která mířila pár centimetrů nad. O slovo se proto ve 41. minutě přihlásil Lacina, který si navedl míč na střed a levou nohou se šťastnou tečí obránce dopravil míč za záda Veselého. Do kabin se odcházelo za stavu 0:2.

Do druhého poločasu vstoupili hráči Slavoje bez zájmu držet míč. Přesto se v 53. minutě ocitl za domácí obranou Lacina, ale téměř stoprocentní šanci nedokázal využít. Po pěti minutách se domácí dostali do obrovské příležitosti, ale Kousal v brance Slavoje nepustil míč za svá záda. A tak to byl Nechvátal, který mohl přidat třetí gól, ale napodobil Lacinu a nedokázal prostřelit gólmana domácích. Opět se potvrdilo „Nedáš, dostaneš!“ O minutu později vychytal Kousal střelu z hranice šestnáctky, ale na dorážku byl krátký. Vstřelený gól nabudil domácí, kteří jako by ožili a na hřišti začali dominovat. V 78. minutě přišla druhá rána. S velkou pomocí rozhodčího domácí vybojovali standardku u rohového praporku. Na krásný centr si naběhl domácí Votava a hlavou překonal Kousala 2:2. O tři minuty později bylo ještě hůře. Nepřesný centr doběhl domácí hráč a z úhlu vystřelil na Kousala, který vyrazil na dobíhajícího Lukáše Němce. Ten uklidil míč do odkryté branky Slavoje. Hráči Třeště jako by nevěřili co se stalo. Do konce zápasu už se nic vážného nestalo, a tak domácí dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu a vyhráli 3:2.

trenér František Cvach k utkání:

„Je to pořád do kola. Vytvoříme si obrovské množství příležitostí, ale v koncovce nám chybí klid a přesnost. Dnes místo abychom již v průběhu prvního poločasu přidali třetí branku, a že k tomu příležitosti byli, stejně jako v úvodu druhé půle, vyprodukujeme chybu v defenzivě a lacinou brankou vrátíme soupeře do utkání. Pak se začneme strachovat o výsledek a to je cesta do pekel. Stále se potýkáme s absencemi hráčů (zranění, dovolená) a ani za týden doma s Kostelcem to nebude jiné. Věřím, že v průběhu září už budeme kompletní a výkon týmu půjde nahoru.“

Branky: 68. a 81. Němec Lukáš, 78. Votava Michal – 12. Nechvátal Filip, 42. Lacina Michal

Rozhodčí: Kubeš Petr, Podoba Tomáš, Stratený Michal, Harvánek Radek

ŽK.: 0:3

Sestava: Kousal – Kříž, Bláha, Novotný J., Kodys – Lacina (63. Tausch), Krejčí, Gutvald, Nechvátal – Herkner, Svoboda J.