Facka, kterou tým potřeboval...

Facka, kterou tým potřeboval…

TJ Slavoj Eurotech Třešť B –  TJ Cejle

3 : 3 (3 : 2)

Sobota 19. srpna 2017, 16:30 – fotbalový stadion TJ Slavoj Eurotech Třešť. To bylo dějiště a čas který měl přinést velice zajímavé střetnutí, se kterém do Třeště zavítal prozatímní lídr OP mužů Jihlavska. Jako tradičně pro Vás připravila zprávu jedna ze stálic Benfici brankář Jakub Šebesta:

Šlágr kola nabídl souboj prvního s druhým. Střetli se nejlepší obrany a nejlepší útoky a proto zápas sliboval mnoho šancí ať už ubráněných nebo využitých. Těch využitých měl v prvním poločase více Slavoj a to hned tři. Postupně až do stavu 3:0 se trefili Nosek a opět Nosek z penalty. Po individuální akci přidal třetí branku Pittner. Vedení tři nula pro domácí asi nikdo nečekal. Navíc když odkulhala hostující opora defenzivy Čáp a na hřiště místo něj nikdo neběžel, schylovalo se k debaklu. Jenže právě zranění Čápa hosty nastartovalo a Slavoj zmrazili hned po jeho odchodu přesně zakončeným brejkem. Poté dokonce dvakrát zachránil další navýšení čísla na straně hostů domácí brankář Šebesta, když vyškrábl konečky prstů jasnou branku. Jenže domácí se ne a ne ponaučit a šli krásně pořekadlu naproti. Novák, Vondrák ani Herkner nedali a tak si hosté ještě vykřesali naději do poločasu a snížili na 3:2.

Ve druhé půlce Slavoj začal přikládat pod kotel. Zpřesnil rozehrávku, jenže jakmile se hosté dostali k míči, poslali dlouhý nákop dopředu na dva rychlé útočníky, kteří zle zatápěli domácí obraně. Dvakrát se do samostatného úniku dostal Dolejší ale ztroskotal na do té doby bezchybném Šebestovi. Bohužel si svou reputaci domácí brankář pokazil v 72. minutě, když neudržel přímý kop z dobrých třiceti metrů a míč mu vypadl přesně pod nohy dobíhajícího hostujícího hráče, který srovnal ráz utkání. Hostům se navíc ještě zranil další hráč a Cejle zalezla do totální defenzivy. Byla ráda za bod. Slavoj bod nechtěl a tak se tlačilo na hostující bránu. Herkner měl na hlavě tutovku snů, bohužel netrefil zařízení. Vondráka vychytal brankář Lačný a Pěnička olíznul břevno. Poté nejzkušenější hráč na hřišti Svoboda F. napřáhl ke střele zpoza šestnáctky tak nešťastně, že se při střele zranil, takže další šance nepřinesla vedení Slavoje. Zkrátka facka, kterou Slavoj možná potřeboval a možná i ne, ale to se uvidí v dalším utkání v Rantířově. Zkušeností by měl mít tým dostatek, tak by měl těžkého soupeře přinejmenším hodně potrápit.

5 otázek – Jakub Pittner (záložník) TJ Slavoj Třešť

1.) Domácí poprvé ztratili body, poté vlastně i jasné vedení 3:0. Co podle tebe rozhodlo utkání?

„Za stavu 3:0 jsme se zbytečně hnali za dalším gólem a nechali jsme vzadu hodně místa, které soupeř využil.“

2.) Jsi velký univerzál, kromě brankáře jsi odehrál zápas snad na každém postu, kde se Ti hraje ale nejlépe?

„Nejradši hraju v záloze, kde můžu pomoc dopředu i dozadu.“

3.) Vzpomeneš si na své začátky a povíš nám kdo tě k fotbalu přivedl a kde to bylo?

„Začínal jsem v Růžené, kde jsem chytal. K fotbalu mě přivedl táta. Díky táto.“

4.) Jaký je tvůj osobní cíl pro podzimní část soutěže?

„Osobní cíle si nedávám. Hlavní je, aby se dařilo celému týmu.“

5.) Na jakém místě podle tebe Slavoj skončí na konci sezony?

„Pokud nebudeme dělat zbytečné chyby jako v posledním zápase, tak věřím, že skončíme do 5. – 6. místa.“

Branky: 14. a 29. (p.k.) Nosek Libor, 33. Pittner Jakub – 38. Bednařík Martin, 43. Dolejší Pavel, 60. Mareš David

Rozhodčí: Holub Radim, Babák Martin, Kříž Miroslav

ŽK.: 2:2

Sestava: Šebesta – Novák (46. Kacafírek), Kubala, Svoboda F. (82. Pešta A.), Krch – Pittner, Vrátil, Lovětínský, Nosek – Vondrák (53. Pěnička), Herkner