Po změně stran to byla křeč...

Po změně stran to byla křeč…

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slavoj Žirovnice

0 : 2 (0 : 1)

Ve třetím kole I. A třídy Kraje Vysočina skupina B se v neděli 20. srpna 2017 na třešťském letišti představili dva týmy, které se po dvou odehraných kolech krčí ve spodní části tabulky s pouhým jedním získaným bodem. Především hosté z Žirovnice si určitě po pádu z Krajského přeboru představovali vstup do soutěže úplně jinak. To samé lze ale říci i o domácím celku. V úvodním kole na domácí půdě jeho hráči pouze remizovali se silným týmem Pacova a ani tentokrát je nečekal lehký úkol. Navíc už na tak dost početnou třešťskou marodku přibyl další hráč. Souboj s gólmanem v předchozím utkání v Kamenici odnesl Štěpán Rod zlomeninou v kotníku, a tak jeho nohu bude v následujících čtyřech týdnech zdobit dlaha. Pokud bude léčba jeho zranění probíhat bez komplikací, mohl by se na trávník vrátit koncem podzimní části sezóny.

Do utkání vstoupily oba celky opatrně, zodpovědně bránily a zbytečně neotvíraly hru. K vidění tak byl především boj ve středu hřiště a žádný z týmů se dlouho nedokázal prosadit do zakončení. Domácí postupně převzali iniciativu a drželi častěji míč na svých kopačkách, ale udeřilo na druhé straně. Po rychlé a pohledné kombinační akci se za domácí obranou ocitl Cajz a nedal Kousalovi šanci. Vyrovnat mohl vzápětí Lacina, ale brankář hostí Švec byl proti. V další brankové příležitosti jej nedokázal prostřelit ani Pavel Svoboda či podruhé v zápase Lacina. V závěru prvního poločasu se ještě po přízemní centru Nechvátala protlačil k zakončení dorostenec Kantor, ale míč z jeho kopačky mířil těsně mimo tři tyče.

Do druhé půle domácí trenér, ve snaze něco změnit, vystřídal Ivana, na jeho místo se posunul Svoboda P. a na hřiště přišel Císař. Ten po pár minutách na hřišti poslal na zteč právě Svobodu, ale jeho zpětnou přihrávku pod sebe dokázala obrana hostí zablokovat. Císař ale jinak míč do nohy příliš nedostával, a tak nebyl pro hostující obranu nebezpečný. Čas na světelné tabuli ubíhal pro domácí hráče až příliš rychle a ze snahy o vyrovnání se stávala křeč, kterou ještě více prohloubila druhá inkasovaná branka. Dvacet minut před koncem se po přímém kopu prosadil na zadní tyči číhající žirovnický Vilímek. V závěru ještě několikrát dobře zasáhl Kousal a uchránil tak domácí celek od větší porážky.

trenér František Cvach k utkání:

„V prvním poločase jsme byli lepší a vytvořili si několik příležitostí, bohužel do vedení šli po pohledné akci hosté. Po změně stran jsme chtěli něco změnit, ale střídání nám nevyšlo. Petr (Císař) nedostával míče, které by potřeboval. Z naší strany to byla křeč. Když navíc hosté po standardní situaci udeřili podruhé, bylo po zápase.“

Branky: 28. Cajz Vojtěch, 70. Vilímek Filip

Rozhodčí: Stehlík Michal – Šetek Jiří, Burza Milan

Delegát FA: Petřivý Jaroslav

ŽK: 5:5

Sestava: Kousal – Nechvátal, Bláha (72. Svoboda J.), Novotný J., Kříž – Gutwald, Krejčí – Lacina, Svoboda P., Ivan (46. Císař) – Kantor