Jeden zápas - Dva výkony

Jeden zápas – Dva výkony

TJ Centropen Dačice – TJ Slavoj Eurotech Třešť

0 : 3 (0 : 2)

 V neděli 13. srpen 2017 sehráli naši dorostenci „generálku“ na hřišti Dačic. Místní TJ je účastníkem ČEZ – I.A třídy dorostu sk. „C“. Zároveň je již tradičním soupeřem v přípravě pro naše hráče.

Začátek utkání a prakticky i celý první poločas vyšel lépe hostům. Kvalitní rozehrávkou a narážečkami překonávali řady soupeře a tlačili se do koncovky. Ta už však tradičně trochu vázla. Skóre tak musel otevřít až Marek Novotný, ke kterému se dostal odražený míč. Z dobrých 25 metrů napřáhl a zavěsil míč do levé šibenice. Brankář se mohl natahovat jak chtěl, ale tohle prostě chytit nemohl. Domácí po celou první půli nesbírali odražené míče, chybovali v rozehrávce a nezvládali přechod přes střed hřiště. Byli tak většinou odkázáni na dlouhé balóny, které sice nejednou přidělali obraně Slavoje vrásky na čele, gólem však nikdy neskončili. Na druhé straně se po rohovém kopu ve vápně statečně o míč pral Kantor a naservíroval ho Matyáši Křížovi, který už neměl sebemenší problém uklidit ho do brány.

Druhá půle přinesla něco úplně jiného. Rozehrávka, která v první půli velebila výkon Třeště, byla najednou její největší slabinou. Chyběla nabídka, nebo se naopak hráči scházeli na jednom místě. Mizerný byl i pohyb a odražené míče, či předskakování protihráčů taky vymizelo. Najednou to byli Dačice, kdo hrozili a především z chyb v rozehrávce i ohrožovali branku Třeště. Hosté se naopak do koncovky dostávali sporadicky. Když už se do ní dostali, nevyřešili ji navíc nejlépe. Až v samotném závěru utkání se tak podařilo skórovat Kantorovi, když dostal doslova „přihrávku z posledních sil“ od Pöndla. Zatímco střelec branky slavil, asistent se svíjel s křečí na zemi.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska jsem předvedli dva odlišné výkony. V první půli jsem, snad kromě efektivity, neměl klukům co vytknout. Hráli po zemi a předvedli několik pěkných kombinací z jedné. Druhá půle byla úplně o něčem jiném. Vytratil se pohyb, chyběla nabídka a ani obrana neřešila rozehrávku zrovna nejlépe. Rozhodně máme do příštího týdne ještě na čem pracovat. Již v neděli 20 srpna ve 13:30 totiž sehrajeme první soutěžní kolo na hřišti ve Světlé nad Sázavou proti týmu TJ Tis. “

Branky: Novotný M., Kříž Mat. , Kantor M.

Sestava: Vondruška David – Kříž Michal, Novotný Marek, Kříž Jiří, Sáblík Martin – Rod Tomáš, Fencík Tomáš, Kříž Matyáš, Fencík Jiří, Pöndl Ivo – Kantor Martin – střídali hokejově: Pokorný Adam, Veverka Martin