Místo vyrovnání přišel trest

Místo vyrovnání přišel trest

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 1 (2 : 1)

Poprvé na hřišti soupeře se v letošní sezóně představil A-tým mužů Slavoje. V sobotu 12. srpna 2017 zajížděli svěřenci trenéra Františka Cvacha na hřiště nevyzpytatelné Kamenice nad  Lipou. Ta dokázala v prvním kole s přehledem zvítězit v Dobroníně a doma chtěla tuto výhru potvrdit.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčí se hrál opatrný fotbal. Obě mužstva očekávala s čím vyrukuje soupeř, a tak se hra odvíjela především ve středu hřiště. První vážnější příležitost si vytvořili až po čtvrthodině hry hosté. Lovětínský poslal na zteč Roda, ale gólman domácích byl rychle venku z branky a útočníka Slavoje vychytal. Ve 22. minutě utkání zahrávali domácí standardní situaci, její exekutor posadil míč přesně na hlavu Melzocha a ten rozjásal početné domácí publikum. O necelých pět minut později se při dalším přímém kopu zaskvěl brankář Kousal, když dokázal zlikvidovat tvrdou střelu k tyči. Po půlhodině hry se opět dostal do šance hostující Rod, ale tentokrát mu míč z kopačky sebral domácí gólman. Vyrovnání se hosté dočkali ve 37. minutě. Míra Svoboda našel dobře naběhlého Nechvátala, ten přízemním centrem oslovil na hranici malého vápna Lacinu, který se tak prosadil i ve druhém letošním soutěžním utkání. Uběhly pouhé tři minuty a domácí šli opět do vedení. Odražený míč poslal levačkou do branky opět Melzoch. Proti jeho životní trefě byl Kousal v brance Slavoje bez šance. Vyrovnat mohl tři minuty před přestávkou z přímého kopu Pavel Svoboda, ale Lukáš Hadač v brance Slovanu jeho střelu zlikvidoval.

Druhý poločas začal náporem domácích, kteří se ale předháněli v zahazování příležitostí. Hosté zahrozili po hodině hry. Lovětínský našel Lacinu, ten si míč píchl kolem gólmana, ale na brankové čáře zabránil míči v cestě do sítě stopér domácích. V 66. minutě utkání byl likvidačním zákrokem k zemi poslán třešťský Nechvátal, ale hlavní rozhodčí k překvapení všech (včetně domácích) ukázal hráči Slovanu pouze žlutou kartu. Ani další dvě dobré brankové příležitosti nedokázali domácí proměnit, a tak udeřilo na druhé straně. Síť za domácím gólmanem rozvlnil Ivan. Pomezní ale signalizoval ofsajd (který viděl snad pouze on sám), a tak hlavní rozhodčí vyrovnávací branku Slavoje neuznal. Hosté z Třeště ve snaze o vyrovnání pootevřeli zadní vrátka a domácí nemilosrdně trestali. Dvakrát v rozmezí tří minut se hráči Slovanu ocitli sami před Kousalem a dvěma přesnými trefami definitivně rozhodli o výsledku utkání.

trenér František Cvach k utkání:

„Rozhodně to dnes nebylo tak jednoznačné utkání, jak napovídá výsledek. Ten je pro nás až příliš krutý. Šance byly na obou stranách. My jsme ke konci ve snaze o vyrovnání hru trochu více otevřeli a soupeř nás za to potrestal. Za týden nás čeká na domácím hřišti další těžký soupeř a já věřím, že před našimi fanoušky zvítězíme.“

Branky: 22. a 40. Melzoch David, 81. Hadrava Josef, 84. Dejmek Michal – 37. Lacina Michal

Rozhodčí: Pojezný Karel – Kůrka Jaroslav, Hájek Kamil

ŽK: 2:0

Sestava: Kousal – Nechvátal, Svoboda P., Novotný J., Kříž – Lovětínský, Svoboda J. – Lacina (59. Lupač), Gutwald (63. Kantor), Ivan – Rod