Basík v Třešti čaroval

Basík v Třešti čaroval

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slavoj Pacov

2 : 2 (1 : 1)

O uplynulém víkendu se naplno roztočil kolotoč krajských i okresních fotbalových soutěží dospělých na Vysočině. Jako první se třešťským fanouškům představila v sobotu 05. srpna v obnovené premiéře v Okresním přeboru Jihlavska „Benfica“. Reportáž z tohoto utkání připravujeme. O den později, tedy v neděli 06. srpna 2017, pak do nové sezóny vstoupil A-tým mužů. Od 16:30 hod. přivítal na domácím hřišti čtvrtý celek uplynulého ročníku Slavoj Pacov.

Aktivněji do utkání vstoupili domácí hráči. Už v páté minutě se do šance, po individuálním průniku, dostal Svoboda, ale jeho lob dokázal gólman hostí vytlačit konečky prstů na břevno. O pár minut později se vyznamenal znovu, když zlikvidoval tvrdou střelu Roda. První změnu skóre přinesla 12. minuta. Nejprve se prosadili hosté. Obranou domácích propadl míč až na nabíhajícího Rybčáka a ten se tváří v tvář Kousalovi nemýlil. Neuběhla ani minuta a bylo srovnáno. Lovětínský poslal krásnou uličkou na zteč Lacinu a na jeho přízemní střelu byl Basík v brance Pacova krátký. Vyrovnávací branka domácí hráče nastartovala a na hostující branku se valil útok za útokem. Gólově prosadit se však nedokázali Lacina, Svoboda, Rod ani Lovětínský a když už skončil míč v síti (Kantor), zastavil radost domácích hráčů zdvižený praporek pomezního. 

Do druhého poločasu hosté přeskupili sestavu. Zatáhli se do obranného bloku a spoléhali se na rychlé brejky. Jeden takový se jim naskytl hned v 52. minutě a hostující Rybčák poslal svůj tým znovu do vedení. Vyrovnat mohl o pár minut později Rod, ale gólman Basík byl proti, stejně jako o minutu později při zakončení Svobody. Dvacet minut před koncem kopal přímý kop Lovětínský, ale jeho přízemní střela se mezi tři tyče nevešla. Ke gólu nevedla ani tečovaná střela střídajícího Císaře či dobrý náběh a zakončení Kříže. Na světelné tabuli už svítila devadesátá minuta, když Císař poslal míč na nabíhajícího Nechvátala, který nezazmatkoval a poslal míč pod sebe na nabíhajícího Svobodu, který šikovným zakončením zajistil pro domácí bod.

trenér František Cvach k utkání:

„Musím přiznat, že před zápasem jsem byl lehce nervózní. Všichni víme jak je dobrý vstup do soutěže důležitý, natož před domácím publikem. Kluky jsem za dnešní výkon pochválil. Výborně zahrál v prvním poločase Lacina, je škoda, že kvůli plnění služebních povinností musel o půlce střídat. Šancí jsme si dnes vytvořili dostatek, ale proti nám stál vynikající gólman, který naše střelce přiváděl k šílenství.“

Branky: 13. Lacina Michal, 90. Svoboda Pavel – 12. a 52. Rybčák Lukáš

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Krejčí Vlastimil, Nechvátal Tomáš

ŽK: 2:5

Sestava: Kousal – Nechvátal, Novotný J., Bláha, Ivan – Lacina M.(46. Císař), Gutwald (75. Kříž), Lovětínský, Kantor – Svoboda P., Rod